Diari Més

Municipal

L'assegurança de responsabilitat dels consellers se sotmet a concurs públic

El govern havia acordat convocar-lo abans d’aquest juliol com a condició pel «sí» de l’oposició a renovar la pòlissa amb AIG al 2015

L'assegurança de responsabilitat dels consellers se sotmet a concurs públic

L'assegurança de responsabilitat dels consellers se sotmet a concurs públicOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Serveis Municipals ha tret a licitació la pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil per a administradors, directius i gestors de les empreses municipals depenents de l’Ajuntament de Reus, tot just nou mesos després que, al juliol de 2015, el consell d’administració acordés renovar el contracte amb la companyia AIG Europe sota el compromís del govern de convocar un concurs públic per adjudicar-ne el corresponent al 2016 en un màxim de 12 mesos. Amb data d’obertura del passat 8 d’abril i termini de presentació d’ofertes fins al 15 de maig, el concurs determinarà l’empresa que substitueixi els límits i cobertures que fins ara abraça AIG, la qual mantindrà vigent el contracte amb Reus Serveis Municipals fins a la data de venciment, el 21 de juliol.

El plec de clàusules administratives que regeix la licitació puntua «com a criteri de valoració automàtica» el fet que el licitador ofereixi una retroactivitat per períodes corresponents a anys anteriors, i valora «especialment» la derogació total o parcial de l’exclusió de cobertura per conducta abusiva –és a dir, reclamacions atribuïdes a empresonament il·lícit, difamació o delictes contra l’Administració Pública–. De la mateixa forma, es valora «especialment» l’augment del capital límit d’indemnització per sinistre i any mínim de tres milions d’euros. En aquest sentit, l’aprovació de la renovació del servei amb AIG –que va rebre, un cop inclosa la condició del concurs públic de cara al 2016, el vot a favor dels vuit consellers de CiU, PSC, ERC, PP i Ara Reus, i les abstencions de CUP i Ciutadans– va suposar, l’any passat, un increment de prop de 150.000 euros anuals i la reducció de quatre fins a aquests tres milions d’euros de cobertura. L’avançament de les despeses de defensa «des del primer euro» en cas de procediments on es dirimeixin casos de conducta abusiva o l’increment de cobertura de defensa jurídica són altres dels punts que té en compte Reus Serveis Municipals, com també l’ampliació de cobertures en multes administratives, responsabilitat per pràctiques d’ocupació indeguda de l’entitat, despeses de restitució d’imatge o en fins a cinc anys posteriors al cessament del càrrec en qüestió.

Pressupost de 240.000 euros

El procediment, que deesmbocarà en l’adjudicació sota criteris tant tècnics com objectius-automàtics sense haver d’entendre necessàriament la proposta més econòmica com la més avantatjosa i per un any de durada –amb un període màxim d’extensió d’un altre any, fet pel qual al pressupost se sumarien 120.000 euros–, compta amb un pressupost de licitació bàsic de 240.000 euros. La mesa de contractació estarà presidida per Joaquim Enrech i, com a vocals, hi seran presents el coordinador tècnic de l’àrea econòmicofinancera de Reus Serveis Municipals, la cap de defensa jurídica i coordinació de les empreses municipals, la lletrada de la societat municipal, el secretari de l’Ajuntament de Reus i l’interventor municipal. La nova pòlissa no reemplaçarà la que és vigent amb AIG Europe fins al venciment d’aquesta.

«S’ajusta a les condicions»

Per part de les formacions polítiques que, al juliol de 2015, s’oposaven a la renovació amb AIG Europe, l’obertura del concurs per donar lloc al contracte d’una nova pòlissa d’assegurança ha estat rebuda com una bona notícia pel fet que «s’ajusta a les condicions que vam posar i ens satisfà haver contribuït a regularitzar aquesta contractació», explicaven ahir fonts del PSC, que mostraven expectatives que «les ofertes –que s’hi presentin– sigui favorables. Les condicions de lliure concurrència entenem que així ho faciliten». Entre els contraris a la proposta del govern, l’any passat, hi havia també Ara Reus qui, al seu moment, va arribar a demanar per escrit la necessitat d’obrir un procediment de publicitat i concorrència per la renovació de la pòlissa corresponent al 2015.

tracking