Diari Més

Costa Daurada

El Govern arracona les empreses que fomenten el «turisme de borratxera»

La directora general de Turisme, Marian Muro, insta les patronals i associacions gremials a expulsar-les

Un grup de Saloufest al balcó d'un hotel, en una imatge d'arxiu de 2015.

El Govern arracona les empreses que fomenten el «turisme de borratxera»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora general de Turisme, Marian Muro, demana als empresaris que «expulsin» de les patronals i associacions gremials aquells establiments que fomentin el «turisme de borratxera». Muro considera que cal «posar fre» a aquest tipus de turisme i ha insistit en què la Generalitat ja ha decidit fer fora de l’Agència Catalana de Turisme qualsevol empresa que es posicioni com a reclam per a touroperadors d’aquestes activitats. En aquest sentit, Muro ha animat els empresaris a ser «valents» per preservar Catalunya com a destinació turística de qualitat i «contribuir a que la seva imatge no es vegi perjudicada».

La responsable de Turisme de la Generalitat feia aquestes declaracions després de reunir-se amb una trentena de representants de l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf (ADEPG). Muro defensava que «el turisme és una cosa de tots» i va remarcar la importància de la implicació i «consciència» de les patronals i associacions empresarials en el fre a les ofertes d’estades molt econòmiques basades en l’alcohol com a reclam. La directora general de Turisme va recordar que els establiments que fomenten aquestes activitats sempre són iniciatives privades.En aquest sentit, Marian Muro va recordar que l’administració ja va apostar per excloure dels segells de qualitat, clubs i promocions tots els establiments que acullin el «turisme de borratxera». Al mateix temps, va assegurar que a nivell legal la Generalitat només pot actuar en «inspeccionar» els establiments per garantir que compleixin la normativa. Per això, la responsable de Turisme va demanar el suport del món associatiu empresarial per «frenar» el conegut com a «turisme de borratxera».

Una crida a la col·laboració

La crida a la col·laboració de les patronals, gremis i associacions arriba després que municipis com Lloret de Mar, Salou o Calella aplaudissin el veto anunciat pel Govern diumenge passat.

Els ajuntaments d’aquests municipis de la costa han explicat recentment el seu suport a la mesura, ja que consideren que reforçarà les decisions preses a nivell local durant els darrers anys per preservar el turisme de qualitat en detriment de les grans ofertes basades en la festa i l’alcohol.

tracking