Diari Més

Turisme

El grup de viatgers amotinat a Canàries reclama les despeses a Mundiplan i l'Imserso

Els jubilats que van denunciar l’«estafa» del touroperador formalitzen queixes contra la UTE i l’Institut de Majors «sense resposta»

El grup amotinat a Canàries reclama les despeses a Mundiplan i l'Imserso

El grup amotinat a Canàries reclama les despeses a Mundiplan i l'ImsersoCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de jubilats tarragonins afectats pels canvis de darrera hora en els viatges de l’Imserso a les Canàries ha formalitzat reclamacions contra la UTE Mundiplan i contra el mateix Imserso, després que, durant l’estada a Puerto de la Cruz, a principis de mes, presentessin ja una denúncia pels fets davant la policia local. La comitiva formada per un total de 28 persones de la tercera edat –entre les quals hi havia veïns de Reus, Tarragona, Salou i Vila-seca– va amotinar-se, en la segona meitat de les vacances que els havien de portar a Lanzarote i a Puerto de La Cruz, quan el touroperador va allotjar-los a uns apartaments de tres claus i no a l’hotel de quatre estrelles que havien contractat i pagat prèviament. El col·lectiu, que se sent «enganyat» i fins i tot «estafat» per la UTE que gestiona els viatges de l’Imserso d’arreu de l’Estat a les Canàries, reclama «com a mínim una resposta» després de deu dies de silenci des d’ambdues parts i recorda que «a conseqüència de la situació, molts de nosaltres vam haver de córrer amb unes despeses addicionals al viatge que algú ens hauria de compensar».

Tots ells havien reservat el viatge a través d’agències acreditades per l’Imserso a Tarragona, i abonat abans de posar un peu a l’avió prop de 580 euros per dues setmanes. El contracte concretava la pernoctació a l’hotel Catalonia Las Vegas, de quatre estrelles, però tots van anar a parar als Apartamentos Pez Azul, de tres claus, per «un canvi d’intencions de Mundiplan que ens van comunicar al mateix autobús», ja de camí als allotjaments. Fonts de l’hotel Catalonia Las Vegas asseguren, de fet, no tenir conveni establert aquesta temporada amb Munidplan, però sí rebre successives consultes de persones a què el touroperador ha venut una estada que no podran fer. Mundiplan acumula multitud de queixes i denúncies per fer variacions a les condicions sense previ avís, entre les quals la d’aquest grup, que va traslladar la situació a la policia local de Puerto de la Cruz, s’adreça ara a Mundiplan, a l’Imserso i no descarta «fer-ho per via judicial, per estafa».

Volen «disculpes i solucions»

En el document de les queixes presentades davant la UTE i l’Imserso, els afectats adjunten les dades personals de tots els membres del grup i sol·liciten una «resposta i solució» que encara no arriben. Una de les persones que viatjava amb el grup, la veïna de Reus Encarnación del Poyo, apunta que «de l’Imserso ens van respondre que havien passat la queixa al departament pertinent i ja no hem tornat a saber res. De Mundiplan, no hem rebut una sola paraula». Del Poyo entén que «ara que la cosa sembla més grossa del que era i que s’han ajuntat queixes de tants de grups, no decidiran si han de donar-nos alguna compensació ni quina ha de ser aquesta» i concreta que «a queixa inicial no es va fer buscant res que el fet que ens traslladessin a un altre hotel, i no ho vam aconseguir. De tornada, havíem d’agafar un avió a la una del migdia i Mundiplan ens va fer viatjar a les cinc de la matinada del dia abans».

Un expedient obert

L’Imserso demana a la gestora dels paquets vacacionals la «justificació» dels canvis d’última hora que aquesta està realitzant, des de mesos enrere, en l’allotjament i l’operativa d’alguns dels grups de turistes de la tercera edat. Mundiplan –integrada per Iberia, Alsa, Gowaii i IAG7 Viajes– esgotarà a finals de mes el termini per respondre a la consulta de l’Imserso, que ha obert un expedient per la manera de fer del touroperador el qual podria derivar en sancions per a la UTE on en la retirada de la concessió dels viatges a les Canàries.

tracking