Diari Més

Societat

Circ, manualitats, escacs i roses per traslladar-se a una altra època

Una vuitantena de nens gaudeixen d’una peculiar «tarda medieval» al Centre Cívic de Mas Abelló

Circ, manualitats, escacs i roses per traslladar-se a una altra època

Circ, manualitats, escacs i roses per traslladar-se a una altra èpocaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’una vuitantena de nens de Mas Abelló, Mas Pellicer i Sant Josep Obrer van poder gaudir ahir d’una particular «tarda medieval» organitzada pel Centre Cívic de Mas Abelló. La cita va desplegar, a l’entorn de l’equipament, un tast de circ, jocs de pilota, titelles i diferents espais de manualitats en el marc d’una «ambientació en el temps de la llegenda de Sant Jordi i els tallers de l’època». L’activitat estrella, malgrat tot, va ser el tauler gegant d’escacs habilitat per a la cita sota la direcció de l’equip d’escacs de Mas Pellicer, que escampen aquesta profitosa afició a la zona a base d’èxits recollits en els campionats de què pren part des de la seva creació.

El president de l’Associació de Veïns I de Maig, Eduardo Navas, apuntava ahir la «importància» de programar aquest tipus de jornades per als infants dels barris i qualificava d’«encert» el desplegament de propostes que va servir perquè tots els infants que així ho van voler «participessin en experiències que no viuen tots els dies i ho fessin tots plegats».

Roses elaborades amb gominoles, peces de ganxet per als coixins, algun partit de futbol i dibuixos relacionats amb cavallers, princeses i dracs van servir per omplir de diversió una tarda en què els veïns del barri també van fer l’aportació, col·laborant en l’organització dels tallers en què els infants participaven concentrats i amb un somriure a la boca.

L’Escola d’Escacs

El proper 1 de maig es presentarà una nova temporada de l’Escola d’Escacs de l’Associació de Veïns I de Maig, amb els seus nous uniformes, les noves incorporacions, material per estrenar i amb la participació d’altres nens de la demarcació que realitzaran un torneig amistós de partides ràpides. Tots els veïns del barri estan convidats a assistir a la particular posada de llarg dels petits jugadors, i l’entitat veïnal informa que encara queden places lliures per a aquells que es vulguin sumar a aquest projecte «positiu perquè uneix un entreteniment amb una activitat intel·lectual i que està cridant l’atenció de molts dels nens del barri».

Abans, a les tres de la tarda, el Centre Cívic de Mas Abelló havia acollit un intercanvi de llibres amb la participació de les escoles Rosa Sensat i Eduard Toda, en el marc de la programació de Sant Jordi. En aquest sentit, el centre Cívic Migjorn també havia estat escenari, durant la tarda, de la lectura teatralitzada del conte infantil La Draga sense escates, a càrrec de diverses entitats del municipi.

tracking