Diari Més

Salut

Demostren que l'obesitat altera les cèl·lules mare del teixit adipós

El Grup d'Investigació en Diabetis i Malaties Metabòliques de l'Institut Pere Virgili ha dut a terme la recerca

Demostren que l'obesitat altera les cèl·lules mare del teixit adipós

Demostren que l'obesitat altera les cèl·lules mare del teixit adipósCedida - URV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup d'Investigació en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades ha demostrat que l'obesitat altera les cèl·lules mare del teixit adipós, informa l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).

El treball dels investigadors, liderats pels doctors Juan Vendrell i Sonia Fernández-Veleda, s'ha publicat a la revista científica'Stem Cells Translational Medicine', la tercera en influència de la seva especialitat.

El teixit adipós és una font important de cèl·lules mare mesenquimals (MSC), que posseeixen una varietat de propietats que les fan candidates ideals per a la regeneració de teixits i teràpia cel·lular.

Durant l'obesitat, en el teixit adipós hi ha hipòxia o dèficit d'oxigen i això pot tenir efectes perjudicials en les cèl·lules mare humanes derivades de teixit adipós.

Els investigadors s'han centrat en el perfil immunofenotípic (marcadors de superfície cel·lular) de cèl·lules mare de teixit adipós en individus prims i en persones obeses i en com l'obesitat pot alterar les cèl·lules mare.

En aquest context, han demostrat que les cèl·lules mare derivades de teixit adipós aïllades de pacients obesos tenen un patró alterat d'expressió de marcadors de superfície cel·lular.

També han observat que les cèl·lules mare de teixit adipós d'individus obesos presenten diferències en la proliferació, la migració i la capacitat de diferenciació, fet que està relacionat amb alteracions en l'expressió de marcadors de superfície cel·lular.

Sorprenentment, assenyalen els investigadors, la plasticitat alterada observada en cèl·lules mare aïllades de pacients obesos es manté en l'absència d'hipòxia, cosa que suggereix que aquestes cèl·lules podrien estar condicionades per l'obesitat.

tracking