Diari Més

Via pública

Reus adaptarà els parcs infantils amb jocs per a nens de mobilitat reduïda

El municipi compta amb 78 espais per a l’esbarjo, la situació dels quals s’estudiarà abans d’actuar

Una imatge d'un dels espais per a infants  ubicats a la ciutat, al parc Sant Jordi.

Reus adaptarà els parcs infantils amb jocs per a nens de mobilitat reduïdaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha acordat destinar recursos per a l’adaptació dels parcs i zones d’esbarjo municipals als nens amb diversitat funcional, tant pel que fa als elements de joc com als accessos i a les diferents àrees d’esbarjo. Ho farà en aquells espais on les millores «siguin necessàries» i en tot cas després d’haver-hi realitzat un «estudi de valoració» i tenint en compte «la distribució urbana on es trobin», d’acord amb la Comissió Tècnica d’Accessibilitat del Consell Municipal. Alhora, el consistori es compromet a elaborar un calendari d’adaptació d’aquests espais amb la previsió i el compromís que les reformes comencin a executar-se a inicis del 2017. A més, els parcs i zones infantils que d’ara endavant es creïn a Reus incorporaran els elements imprescindibles per a ser considerats adaptats.

Tot plegat es deriva d’una de les mocions presentades pel Grup Municipal de Ciutadans al ple del passat divendres, que va aprovar per unanimitat prendre aquest seguit de mesures després de dues esmenes al text inicial de la formació encapçalada per Juan Carlos Sánchez. Així, tot i que Ciutadans demanava una partida pressupostària per a realitzar aquestes remodelacions per un import de 40.000 euros anuals, sota l’objectiu que «en deu anys tots aquests espais comptin amb accessos i elements adaptats», finalment es va acordar no fixar una quantitat predeterminada per a les millores. En segon terme, i malgrat que la moció parlava d’una adequació «progressiva» dels espais, aquesta ha quedat subjecta a un «si cal» que condiciona les actuacions a l’anàlisi previ de la situació de cadascuna de les zones d’esbarjo per a infants amb què compta la ciutat.

Ciutadans havia xifrat en prop de 5.000 euros la inversió necessària per a l’adequació d’un parc, fet pel qual proposava «adaptar-ne 7 o 8 l’any» dels 78 que estan oberts al públic al municipi. El Grup Municipal recordava que «tot i que la pàgina web municipal informa que actualment a Reus hi ha dues zones de jocs infantils accessibles i adaptades per a infants amb problemes de mobilitat», sobre el terreny, el partit ha «comprovat que no és així». La supervisió ara de la Comissió Tècnica d’Accessibilitat, creada al 2013 i impulsada des del Pla Transversal de la Discapacitat, determinarà sobre quins espais s’acaba finalment actuant en aquest sentit.

tracking