Diari Més

Cultura

Un Holi Party per trencar les barreres culturals

La comunitat religiosa Sikh ha estat la protagonista de la Festa de la Primavera que ha organitzat l’Associació de Veïns de Mas Iglesias de Reus

Explosió de colors durant el Holi de Reus.

Un Holi Party per trencar les barreres culturalsCedida/Xavi Zaragoza

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat religiosa Sikh ha estat la protagonista de la Festa de la Primavera que ha organitzat l’Associació de Veïns de Mas Iglesias de Reus. L’acte central de la jornada intercultural ha estat l’Holi Party, una festa protagonitzada per pols de colors. La d’enguany és la segona edició.

La intenció d’aquesta jornada és integrar les cultures i les religions d’altres indrets. La Mercè Verge, professora de danses índies i una de les organitzadores de l’acte, explica que és important «trencar les barreres culturals, i no mirar-nos uns als altres com a estranys».

Aprimera hora del matí, s’ha visitat el temple sikh de Mas Iglesias, també conegut com a Gurudwara. A Reus, la comunitat Sikh és molt gran. Aquesta religió es concentra a la regió de Panjab, a l’Índia. Va néixer fa 500 anys i és una comunitat majoritàriament rural.

Després d’aquesta immersió a la cultura i religió hindú, els assistents han pogut gaudir d’un espectacle de danses de l’Índia i del món, en què han intervingut escoles de Tarragona, Barcelona i Montblanc. Gairebé 50 ballarins han mostrat les seves habilitats dalt de l’escenari,

Al voltant de les dues del migdia ha arribat l’acte central de la jornada, l’Holi Party, també coneguda com la festa de benvinguda a la primavera. El sentit d’aquesta festa és aconseguir que no hi hagi classes socials. «Quan una persona pobra s’impregna de colors, és igual que una de rica», explica la Mercè Verge. L’Holi també és una manera de socialitzar-se i de fer amics. La jornada ha finalitzat amb un dinar popular amb plats i receptes tradicionals de l’Índia i del Pakistan.

tracking