Diari Més

Cultura

Santa Llúcia rellança la programació i recorre al mecenatge per salvar la seu

L’entitat ha acordat amb Catalunya Caixa ingressar el lloguer del bar al compte de la hipoteca i preveu renegociar-la al setembre

Santa Llúcia rellança la programació i recorre al mecenatge per salvar la seu

Santa Llúcia rellança la programació i recorre al mecenatge per salvar la seuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia va presentar ahir un paquet de mesures per sanejar la situació econòmica de l’entitat, una qüestió «aparcada tot i que no solucionada» arran que, el passat 25 de gener, Catalunya Caixa aturés el procediment de subhasta de la seu del col·lectiu al Raval Robuster per la hipoteca que aquest va subscriure al seu moment amb l’entitat financera, per 300.000 euros i que vencerà d’aquí aproximadament 14 anys. La junta de la Germandat preveu renegociar-la al setembre –voldria allargar-la com a mínim, a 30 anys, «que no seran pràcticament res després de 700 d’història»– mentre espera enllestir les condicions d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament, amb prestació de serveis, que afegís una empenta definitiva al procés.

De moment, la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia ja ha acordat amb Catalunya Caixa ingressar l’import que percep pel lloguer del bar de la seva seu al compte de la hipoteca: aquest concepte cobrirà vora 700 dels 1.700 euros a què ha de fer front mensualment, després que el bar reobrís fa poques setmanes, sota una nova gestió i en funcionament des de l’1 de febrer. En paral·lel, el col·lectiu recorre a aquest paquet de mesures que inclou una campanya de captació de socis, una altra de micromecenatge, la cerca d’espònsors i un important rellançament de la programació de la Sala Santa Llúcia que aposta pel teatre i acollirà també un cineclub. Tot plegat, hauria de servir per millorar les circumstàncies de la germandat en el terreny econòmic, «no d’avui per demà però sí a llarg termini», apuntava ahir el seu president, Josep Maria Vallès.

Pla de viabilitat

Sota el nom d’Apadrina una butaca, l’agrupació impulsa una iniciativa per a captar donacions que fa una crida a persones físiques o jurídiques que puguin aportar 300 euros a la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia en una forma total o periòdica –mitjançant pagaments trimestrals de 25 euros, amb un màxim de 12 trimestres– per implicar-se en la seva supervivència. I una altra de captació de socis amb la qual, els qui col·laborin econòmicament tindran la consideració de Socis Protectors durant un període de sis anys i es beneficiaran de les promocions com a socis i com a membres adherits al col·lectiu Amics de la Sala Santa Llúcia. S’està treballant, en relació a la primera campanya de micromecenatge, en el fet que algunes de les butaques de la sala puguin portar inscrits els noms dels particulars mecenes. D’altra banda, l’entitat s’ha proposat «buscar espònsors que puguin patrocinar diferents actuacions i que se’n facin càrrec de l’import», de manera que «la totalitat de la recaptació repercutiria a l’entitat». Serà benvinguda a la germandat, també «qualsevol aportació en forma d’un mecenatge de l’entitat –més enllà de la campanya Apadrina una Butaca– «ja sigui de forma periòdica o en una vegada».

Teatre i cinema

Així les coses, el col·lectiu ha pres la determinació de rellançar la seva programació i ampliar l’oferta de teatre i cinema. En el primer àmbit, anuncia que «vindran companyies amb una qualitat molt bona i volem que la gent pugui veure aquí un tipus d’espectacles que fins ara havia d’anar a buscar a fora, sense descuidar el teatre amateur». Com a representació estrella, el Kbarret de Filagarsa, que s’hi podrà veure el proper 19 de lluny. Pel que fa al cinema, la Sala Santa Llúcia incorporarà un espai de cineclub i oferirà fils adreçats a un públic infantil de forma que «els grans portin els petits i els petits agafin l’hàbit». Les noves propostes conviuran amb les que hi havia fins ara i amb l’oferta de la ciutat.

tracking