Diari Més

Infraestructures

L'Aeroport tanca el març amb un 6% més de passatgers que al 2015

Vora 11.150 viatgers han passat per les instal·lacions de la capital del Baix Camp en el darrer mes; l’equipament acaba d’encetar a la temporada d’estiu

L'Aeroport tanca el març amb un 6% més de passatgers que al 2015

L'Aeroport tanca el març amb un 6% més de passatgers que al 2015Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de mesos de davallades continuades, l’Aeroport de Reus ha remuntat aquest mes de març i, fins i tot, ha incrementat el nombre de passatgers respecte el mateix mes de l’any passat. En concret, al març van passar per l’Aeroport de la capital del Baix Camp 11.153 persones, el que representa un 6,1% més que en el mateix mes de l’any anterior, segons dades donades a conèixer ahir per Aena.

Pel que fa al nombre d’operacions, aquestes també s’incrementen en un 10% amb un total de 757, però menys que les que van haver-hi el mes anterior. A l’Aeroport de Reus és pràcticament inexistent el trànsit de mercaderies, sense cap operació el darrer mes. En el que portem d’any, durant aquest primer trimestre han passat per Reus 32.800 persones, un 2,1% més que en el mateix període de l’any passat. Pel que fa a les operacions també augmenten amb 2.403, un 15,4% més que en el primer trimestre de l’any 2015.

Fins a 28

destinacions

L’Aeroport de Reus rep des de principis d’abril els primers vols de les connexions que entren en funcionament en la temporada d’estiu, que va arrencar el darrer cap de setmana de març però que no suposa novetats per a l’equipament de la capital del Baix Camp fins el 2 d’abril. La programació tancada per Aena inclou connexions amb 28 ciutats i l’activitat de 13 aerolínies. La gestora de l’aeròdrom destaca quatre estrenes entre les destinacions que es posen a l’abast dels passatgers: Moscou (Sheremetyevo), Knok (Ireland West), Glasgow (Prestwick) i Amsterdam (Schipol). De fet, Reus havia mantingut ja anteriorment connexions amb alguna d’aquestes quatre ciutats, tot i que a través d’aeroports diferents.

Pel que fa a les companyies aèries, també n’hi haurà que proven de nou les instal·lacions reusenques. Alba Star, Thomas Cook Airlines Belgium, Transavia, SC Carpatair i Royal Flight operaran des de la demarcació, on es mantenen de la temporada anterior ASL Airlines, BA Cityflyer, Jet2. com, Thomson Aiways, Jetair Fly, Thomas Cook i Ryanair.

Pel que fa a l’acord amb Coral Travel, el programa de vols des de Moscou s’ampliarà amb un tercer viatge setmanal. Sundio oferirà dos vols setmanals al juliol i a l’agost des d’Amsterdam. Ryanair incrementarà un 7% el nombre de places programades entre l’abril i l’octubre gràcies a l’ampliació de la ruta a Cork i a la recuperació de les de Liverpool, Bristol i Glasgow, que operaran de juny a setembre. Jet2.com augmenta un 50% el nombre de places ofertades. TUI UK-Ireland tindrà una nova connexió amb Knock al juliol i l’agost, mentre que TUI Rússia oferirà dos vols setmanals des de Moscou de juny a setembre. Finalment, Thomas Cook també augmentarà un 13% el nombre de places.

tracking