Diari Més

Comerç

Reus s'adherirà a la targeta comercial catalana i desestima la Targeta Ciutat

La Unió de Botiguers veu «obsolet» el projecte local i el municipi entra a la xarxa Compradors pel País

Reus s'adherirà a la targeta comercial catalana i desestima la Targeta Ciutat

Reus s'adherirà a la targeta comercial catalana i desestima la Targeta CiutatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus formarà part de la seixantena de municipis en els quals s’iniciarà, en una primera fase, la implantació progressiva de la targeta comercial de fidelització Compradors pel País, impulsada per la Confederació Catalana del Comerç (CCC) i la Generalitat. La targeta identifica els compradors d’una botiga concreta com a clients preferents i els permet acumular descomptes en futures compres al mateix establiment. Aquesta primera fase de l’expansió de la targeta Compradors pel País s’executarà «durant la primera quinzena de juny», tal com apunten fonts de la CCC i, a la demarcació, estarà també present a altres municipis com «Cambrils, el Vendrell o Tarragona». Les mateixes fonts detallen que ja «s’han mantingut converses amb la Unió de Botiguers» de Reus i que hi ha prevista una reunió amb el consistori que ha de celebrar-se en les dues darreres setmanes d’abril, i asseguren la incorporació del municipi entre aquestes vora 60 poblacions que estrenaran la targeta en «una mena de prova pilot ampliada». La previsió és que en el primer any de funcionament prop de 20.000 negocis catalans s’adhereixin a la iniciativa i que es posin en circulació un milió de targetes.

L’aposta per Compradors pel País suposarà deixar de banda, com a mínim de moment, el projecte de Targeta Ciutat, la iniciativa de la Unió de botiguers presentada al febrer de 2015 per promocionar de manera conjunta el teixit comercial i els serveis de la ciutat entre els clients, a través de l’acumulació de punts, que es podrien bescanviar en altres establiments i també en determinats serveis de l’Ajuntament. La Targeta Ciutat, que va quedar encallat per la signatura d’un conveni amb 27.000 euros de dotació entre consistori i entitat comercial «queda una mica obsolet» amb l’entrada en funcionament de la targeta Compradors pel País, apunta el president de la Unió de Botiguers, Àlfred Pitarch, que recorda que «igualment ja havia quedat penjada». Pitarch reconeix que l’entitat veu «amb bons ulls» la incorporació a la iniciativa de la Confederació Catalana del Comerç i la Generalitat, i diu que «hi ha una reunió prevista per acabar d’embastar-ho tot». Sobre els 27.000 euros que, en un principi, es va preveure destinar a la Targeta Ciutat, el president de la Unió de botiguers aclareix que «cal posar sobre la taula què se’n farà».

La Unió de Botiguers forma part de la Confederació d’Empresaris de Comerç i de Serveis de les Comarques Tarragonines (CECOSECT), que al seu torn està inclosa a la Confederació Catalana del Comerç, fet que facilitaria l’accés del consistori a la targeta Compradors pel País. De fet, al seu moment, des de l’Ajuntament ja es va donar a entendre la voluntat d’estudiar la incorporació a aquesta iniciativa, on finalment Reus acabarà figurant.

Millores sobre el sistema inicial

Al moment de donar a conèixer la targeta Compradors pel País, al setembre de 2015, es valorava d’aquesta el fet que «és una eina que oferirà als consumidors una informació més completa d’ofertes, descomptes, promocions, premis i sortejos» que, a més, posaria a l’abast dels comerciants també «informació intel·ligent, el que ara anomenem big data, sobre els hàbits de compra dels consumidors, per sector i territori, que ajudarà al comerciant a prendre decisions i ajustar-se millor a les demandes del mercat», en paraules del llavors conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. Tot i que, d’entrada, estava previst que Compradors pel País entrés en funcionament al gener de 2016 a Badalona abans d’escampar-se a la resta del territori, fonts de la Confederació Catalana del Comerç explicaven ahir que el projecte «està millorant el sistema inicial» i la implantació als vora 60 municipis s’ha retardat fins al juny.

tracking