Diari Més

Cultura

El 'Quarts de Teatre' es consolida en la seva cinquena edició

El festival de microteatre de Reus, que va tenir lloc aquest dissabte, va reunir prop de 800 espectadors

El 'Quarts de Teatre' es consolida en la seva cinquena edició

El 'Quarts de Teatre' es consolida en la seva cinquena edicióQuarts de Teatre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dissabte al vespre Reus era un bullici. La Ganxet Pintxo, que va donar el tret de sortida el passat dijous, va reunir un gran nombre de persones pels carrers cèntrics de Reus. Però la ruta de tapes no va ser l'únic motiu per tant moviment dintre la ciutat, sinó que el teatre va ser-ne un altre dels protagonistes. I és que aquest dissabte va tenir lloc el festival de microteatre de Reus ‘Quarts de Teatre’, organitzat pels grups culturals ‘Les Artistes Locals’ i ‘Perejil’s Sound’.

«Èxit». Aquesta és la paraula amb què Irene Benavent, una de les tres membres de 'Les Artistes Locals', valora el festival. La cinquena edició de la jornada de microteatre de la capital del Baix Camp va mesclar proximitat, llocs emblemàtics i 15 minuts de teatre amb uns resultats molt positius. Aproximadament 800 espectadors es van acostar a veure el total de set obres que s’hi van representar, fent que moltes de les funcions s’omplissin o comptessin amb un nombre important de públic. «Aquest any ha estat un repte pel canvi de format, i s’ha superat amb nota», explica la mateixa Irene. Perquè per primera vegada, l’escenari de les obres es va traslladar de la Palma a diferents espais emblemàtics del centre de la ciutat, tals com el museu Salvador Vilaseca, on es va poder veure l’obra del reusenc Josep Maria Teixell ‘Sense ànim de lucre’, o el Círcol, on s’hi va representar ‘Lloronas’, de Jaume Viñas. Tot i això, encara no sap si l’any que ve es tornarà a la Palma o es repetirà amb els diversos escenaris d’aquesta edició.

Una altra de les novetats d’enguany van ser les obres infantils. En total en van ser dues, ‘El follet ideal’, d’Iker Montero, i ‘Històries i Llegendes’, de Soraya Àvila. «Tot i ser en sessió matinal, que normalment no atrau tanta gent, van tenir molt bona acceptació», explica Irene Benavent. I assegura que aquest és un format que va molt bé pels nens, perquè amb 15 minuts no tenen temps per avorrir-se.

El microteatre està en auge

Aquesta manera diferent de fer teatre està guanyant molt adeptes en els últims anys. Un espai reduït i sense necessitat de ser un escenari convencional, una platea improvisada i una obra curta fan que el format del microteatre sigui relativament fàcil de dur a terme iatreguimolts espectadors. A Reus ja fa tres anys que hi va néixer ‘Quarts de Teatre’, i des de llavors el públic no ha parat de créixer. Els espectadors coneixen aquesta nova manera de fer teatre i s’hi enganxen, tal com demostren les xifres. D’aquesta manera, la consolidació del festival és un fet més que evident. Irene Benavent és conscient que l’augment del públic respecte les altres edicions també es deu, en part, per haver passat de representar quatre obres a tenir-ne fins a set en cartell, però assegura que «la gent que ha vingut alguna vegada al festival, repeteix. I tot va sumant».

tracking