Diari Més

Gastronomia

La Gantxet Pintxo despatxa 89.000 tapes els quatre primers dies

El bon temps ha omplert les terrasses, especialment, en les hores centrals del dia

Els qui encara no hagin pogut disfrutar de la ruta de tapes encara ho poden fer fins diumenge.

La Gantxet Pintxo despatxa 89.000 tapes els quatre primers diesOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé 89.000 tapes s’havien despatxat fins ahir a mitja tarda durant els primers quatre dies de la Ganxet Pintxo, un primer balanç provisional que es va valorar de manera molt positiva des de la Cambra de Comerç de Reus, entitat organitzadora de la ruta de tapes.

Els 71 establiments participants van registrar durant els primers dies de l’operatiu, i molt especialment durant el cap de setmana, una excel·lent afluència de públic. La bonança climatològica, especialment durant les hores centrals del dia, va servir també per aconseguir que les terrasses dels diversos establiments tinguessin una ocupació gairebé plena, ajudant d’aquesta manera a incrementar la xifra total de tapes despatxades. A tot plegat, des de la Cambra es va destacar el bon resultat de les col·laboracions programades amb el festival Quarts de Teatre de Les Artistes Locals i Perejils Sounds que es va realitzar dissabte i el concert commemoratiu de la desena edició dels POKERS que va omplir Cal Massó dins del cicle Ganxet Pop. Ahir la Ganxet Pintxo va ser la protagonista al camp municipal amb l’anomenat Partit del Palillo entre el Reus i l’At.Balears que va permetre, als clients de la ruta, entrar gratuïtament al recinte.

Davant del primer balanç de la ruta, el president de la Cambra, Isaac Sanromà, va voler destacar la magnífica resposta del públic que ha servit «per posar en valor l’activitat dels restauradors participants que una vegada més han pogut respondre amb solvència a l’altíssima demanada d’aquests primers dies. Una tendència que n’estem segurs que es reproduirà durant tota la setmana perquè el grau de maduresa dels participants –a un i l’altre costat de la barra- fa que l’èxit de la Ganxet Pintxo estigui gairebé assegurat».

La Ganxet Pintxo acabarà diumenge. Durant aquests dies també seguirà el programa d’activitats paral·leles: les rutes teatralitzades d’Ans Educació, el tercer i últim concert del Ganxet Pop que protagonitzarà Joan Masdéu dissabte vinent a Cal Massó i la Ganxet Pintxo en bicicleta que es farà diumenge amb el suport de BiciCamp. També continuarà durant tota la setmana el joc del Ganxet Mot que es pot seguir al mur del facebook de la ruta. A tot això, avui es presentarà a la biblioteca Xavier Amorós el primer volum de la col·lecció Les aventures d’en Peret Ganxet, amb text de M.Carme Bigorra i M. Josep Salvadó, i il·lustracions de Marc Díez. L’acte s’iniciarà a les vuit del vespre.

tracking