Diari Més

Cultura

Teatre en petites dosis

'Quarts de Teatre' torna aquest dissabte amb set propostes de microteatre en espais emblemàtics del centre de Reus

Teatre en petites dosis

Teatre en petites dosisCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set obres de 15 minuts de llargada en cinc escenaris diferents. Això és el què els espectadors es trobaran aquest dissabte a la cinquena edició del festival de microteatre de Reus ‘Quarts de Teatre’. La iniciativa, promoguda per les associacions culturals de Reus ‘Les Artistes Locals’ i ‘Perejil’s Sound’, va néixer fa tres anys com a proposta innovadora a la ciutat. Des d’aquella primera edició, tant el contingut com la repercussió del festival han crescut considerablement: «Enguany passem de les quatre representacions habituals, a set», destaca la Georgina Llauradó, una de les tres membres de ‘Les Artistes Locals’. A més, l’escenari ja no seràla Palma,sinó que les actuacions es traslladaran adiferents espaisreusencsemblemàtics que adquiriran, per un dia, una nova funcionalitat. Algunes d’aquestes noves localitzacions seran la sala Hortènsia Güell del Centre de Lectura, el Círcol i el Museu Salvador Vilaseca.

Amb iniciatives com aquestes, Llauradó assegura que «la cultura a Reus està molt viva», i desitja que els assistents gaudeixin molt del festival. «Quan vam començar, no sabíem com seria l'acceptació del públic», explica la jove artista. «Però la rebuda va ser molt bona des d'aquella primera edició. Ara cadavegadaens coneix més gent, i el públicvaaugmentanten cada edició».A més, enguanyel festival va de la mà de la ruta de tapes GanxetPintxo, que se celebrades del dijous7 fins al proper 17 d'abril. «Entre pintxo i pintxo, una obra», conclou la Georgina rient.

Representacions teatrals

Com a novetat d'enguany, dues de les obres que s'oferiran seran infantils. Aquestes seran en sessions matinals, i són ‘El follet ideal’, d’Iker Montero (Centre de Lectura) i ‘Històries i Llegendes’ (Círcol), de Soraya Àvila. La resta de funcions, totes per a públic adult i escollides per un jurat, són ‘Lloronas’, de Jaume Viñas (Círcol); ‘Parats’, de Virgínia Sánchez (Galeria Antoni Pinyol); ‘Ninis’, de Marc Torrecillas (Castell del Cambrer); ‘Sis autors a la recerca de personatge’, de Ramon Pardina (Centre de Lectura); i ‘Sense ànim de lucre’, de Josep M. Teixell (Museu Salvador Vilaseca). «Una de les condicions del jurat a l’hora de fer l’elecció va ser tenir obres del territori», explica Llauradó. I aquest és el cas de l’obra de Josep M. Teixell, reusenc establert a Vilanova i la Geltrú, i de la infantil ‘Històries i Llegendes’.

El preu de les entrades és de 3 € per sessió, i es poden adquirir de forma anticipada fins una hora abans que comencil'espectaclea la pàginaweb quartsdeteatre.cat,al Pub Piléeel mateix dissabte, o bé als espais on es fan les obres.

tracking