Diari Més

Gastronomia

Tot a punt per a la Ganxet Pintxo Primavera 2016

La inauguració tindrà lloc aquest vespre a la Pizzeria Bella Italia

Tot a punt per a la Ganxet Pintxo Primavera 2016

Tot a punt per a la Ganxet Pintxo Primavera 2016Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tret de sortida a la Ganxet Pintxo Primavera 2016 amb una festa d'inauguració que tindrà lloc aquest vespre, a les20h, a la Pizzeria Bella Itàlia. Seran els propis establiments i, més concretament, aquells que han participat

ininterrompudament en les deu edicions, lliurant-los un reconeixement específic a les 13 empreses. La inauguració d’aquesta edició anirà a càrrec de les actrius Georgina Llauradó, Irene Benavent i Alba Aluja, les 'Artistes locals'. I la música també hi serà present amb l’actuació del grup 'Cover H', format pel duet reusenc Helena Tarragó i Jorge Varela.

Un total de71 establiments, tres més que en l'edició anterior, tornen a oferir les millors tapes i creacions gastronòmiques durant la Ganxet Pintxo de primavera 2016. Aquesta és la desena edició de la ruta de tapes, que arriba aquest dijous 7 d'abril a la ciutat i s'allarga fins el dia 17. El preu de dos euros i mig per tapa i beguda es manté tal i com en les altres edicions, i l'aplicació 'Gastronosfera' tornarà a ser a l'abast dels consumidors per tal de conèixer totes les propostes gastronòmiques des del mòbil mateix.

Novetats d'enguany pel desè aniversari

Divendres passat va començar el cicle de concerts amb grups locals que s’han programat a Cal Massó. L’encarregat de trencar el foc va ser el cantautor Fito Luri. Dissabte 9 serà el torn dels Pokers, i dissabte 16 el de Joan Masdeu, ambdós a les 22.30h. La ruta de tapes també ha establert una aliança amb les 'Artsites Locals' i 'Perejils Sound' per promoure el festival '4rts de Teatre', que es realitzarà el dissabte 9. Amb l’entitat 'Bicicamp' s'organitza la ruta en bicicleta de la Ganxet Pintxo el diumenge 17 al matí amb sortida a les 12h a la plaça Mercadal, i també s'ha donat suport a nou emprenedors com és el cas de l’equip d’'Ans Educació', que presentarà, durant la Ganxet Pintxo, una visita teatralitzada inspirada en la guerra de successió i que porta per nom 'L'afaitada del Duquet: Salvar la pell en temps de bandolers'. L'edició d'enguany també col·labora en l’edició del conte del 'Peret Ganxet', de les escriptores Carme Bigorra i Maria Josep Salvadó, amb il·lustracions del Marc Díez.

I es reedita la passada col·laboració amb el CF Reus Deportiu, aquesta vegada amb el propòsit d’omplir el camp en el partit contra l’Atlètic Balears del proper diumenge a l’estadi municipal. Per últim, torna el concurs del 'Ganxet Mot' a la xarxa, en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística, amb l’objectiu de descobrir diversos paranys lingüístics. Els guanyadors del concurs –que es farà diàriament durant els dies de la ruta- podran guanyar el conte del Peret Ganxet, entrades pel '4rts de Teatre' i passis per la visita teatralitzada d'Ans Educació.

Els guanyadors

Com sempre serà un jurat professional l’encarregat de determinar els tres guanyadors d’aquesta edició. Com ja va succeir en les anteriors convocatòries, el jurat distribuirà els establiments participants en tres corones concèntriques per poder garantir la igualtat d’oportunitats, especialment a l’hora de valorar el vot popular que serà orientatiu pels membres del jurat. El vot popular l’atorgaran tots els que facin la ruta i que tindran l’oportunitat de votar les tres millors tapes. Ho podran fer als mateixos establiments on hi haurà una urna de la 'Ganxet Pintxo'. A més, tots els que hi participin entraran, automàticament, en el sorteig de diversos premis com són un cap de setmana d’enoturisme en una casa rural de l’àmbit territorial de la Cambra, un àpat per a dues persones en un restaurant d’estrella Michelin i un àpat també per a dues persones en un dels establiments participants a la ruta de tapes.

En aquesta edició també s'atorgarà el premi 'Ganxet Llengua', donant relleu als establiments que tinguin una especial sensibilitat en l’ús de la llengua catalana en la retolació de l’establiment, en el contingut de la seva carta i, naturalment, en l’ús del català en la relació amb el client. I també es lliuraran els premis especials que atorga la cervesera Damm a la tapa que millor maridi amb la seva cervesa.

tracking