Diari Més

Economia

La Cambra impulsa una agrupació de fires del vi

La corporació acull la primera trobada preparatòria amb la presència dels representants de diverses fires d’arreu del país.

La Cambra impulsa una agrupació de fires del vi

La Cambra impulsa una agrupació de fires del viCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç de Reus, organitzadora de la Reus Viu el VI, ha decidit donar el primer pas per estudiar la viabilitat de la creació d’una agrupació de fires del vi de Catalunya amb una trobada preliminar que s’ha realitzat a la seu de la corporació. En una primera fase a la convocatòria de la Cambra s’hi han sumat la DO Tarragona responsable de la fira dels vi de Tarragona, la DO Pla de Bages de la festa de la Verema del Bages, l’Ajuntament de Cambrils organitzador de Cambrils Entrada País del Vi, l’Ajuntament de Talarn responsable de la fira del vi del Pirineu, l’entitat organitzadora del Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú i l’Ajuntament de Falset responsable de la Fira del Vi de la comarca del Priorat al marge, és clar, de l’equip de la Reus Viu el Vi. A la trobada no hi han pogut participar, per problemes d’agenda, els responsables de les fires de Figueres i Sant Antoni de Calonge que també han mostrat la seva disponibilitat a participar de la iniciativa.

Els assistents s’han mostrat força receptius a la proposta, adquirint el compromís de treballar a partir d’ara per intentar definir els fonaments d’una agrupació que s’obrirà a l’adhesió de noves fires que desitgin sumar-se a la iniciativa. L’objectiu de l’agrupació és el d’intentar coordinar calendaris sempre que sigui possible, col·laborar en temes logístics, procurar generar sinergies entre els certàmens i, en definitiva, treballar per una millor promoció dels esdeveniments defensant interessos comuns. El president de la Cambra, Isaac Sanromà, ha destacat les bones sensacions d’aquesta primera reunió«que ha de servir per treballar en benefici de tot el col·lectiu d’empresaris del sector i d’aficionats del món del vi que han fet de les fires un espai de trobada necessari. Aquests certàmens constitueixen el millor aparador de la vitalitat del món del vi. I posar en comú les nostres inquietuds servirà per millorar, encara més, la projecció d’aquests esdeveniments».

Després d’aquesta reunió preliminar, s’obre a partir d’ara un període d’aportació d’idees amb la voluntat de realitzar, la propera tardor, una nova reunió per constituir l’agrupació. Inicialment, en aquesta fase inicial, la Cambra de Reus serà la seu del secretariat de la futura entitat.

tracking