Diari Més

Cultura

Trapezi compleix 20 anys i ho celebra amb una exposició fotogràfica

La Fira de Circ de Catalunya tornarà als carrers i als teatres de Reus del 12 al 15 de maig

El cartell anunciador del Trapezi d'enguany es va presentar ahir.

Trapezi compleix 20 anys i ho celebra amb una exposició fotogràficaOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trapezi, la Fira de Circ de Catalunya, viurà enguany una edició especial. I és que compleix vint anys, una efemèride que es vol celebrar amb actes extraordinaris. De moment, per anar fent boca, ja s’ha anunciat que hi haurà una exposició de fotografies de diversos espectacles que hi han passat durant aquestes dues dècades. La Fira de Circ, que se celebrarà del 12 al 15 de maig, mantindrà el pressupost i apostarà novament per companyies catalanes.

Un muntatge fotogràfic on destaca el missatge de la celebració dels 20 anys és el cartell que anunciarà l’edició del Trapezi d’aquest 2016. La producció del cartell ha anat a càrrec d’Ovni Comunicació Visual en col·laboració amb l’estudi fotogràfic de Ferran Estivill. Segons van explicar ahir els seus autors durant la presentació, «és una imatge en què proposem una festa d’aniversari, una festa del circ, una festa de ciutat, en la qual es vol convidar a tothom a participar-hi, d’una manera amable i senzilla, i al mateix temps, buscant l’impacte publicitari que se li demana a un element d’aquest tipus». Aprofitant els 20 anys també s’ha decidit renovar el logotip de la fira de circ. Jordi Gaspar, director artístic del Trapezi, va apuntar que s’ha considerat que era el moment d’actualitzar-ho tenint en compte que era el mateix del primer dia.

Els responsables del Trapezi han decidit que dues dècades mereixen una celebració especial. Per aquest motiu, s’organitzarà una mostra fotogràfica que recollirà pinzellades del que ha estat la fira durant aquests anys. Totes les imatges seran del fotògraf Tjerk Van der Meulen que ha fet un seguiment exhaustiu de les companyies i dels espectacles programats durant pràcticament tota la vida del Trapezi. Van der Meulen va afirmar que ha estat un «goig» ser testimoni de tots els espectacles però també de presenciar com petits i grans viuen la fira de circ. La mostra, però, no s’instal·larà en un espai tancat. Amb la idea que durant els dies de la fira els reusencs omplen els carrers per presenciar els espectacles que s’hi fan s’ha decidit repartir entre les botigues el centenar de fotos que configuraran la mostra perquè les col·loquin als aparadors. D’aquesta manera, es convidarà el públic a fer un recorregut perquè puguin gaudir de la bellesa de les imatges que també esvincularan a un concurs.

El mateix

pressupost

Els responsables del Trapezi presentaran la programació i tots els espectacles de la fira la setmana vinent. Ahir, però, van donar alguns detalls de l’edició d’enguany. Segons va explicar Gaspar, es mantindrà el pressupost d’edicions anteriors per la qual cosa se situarà novament al voltant dels 384.000 euros. El director artístic va recordar que bona part del pressupost va a càrrec de la Generalitat i de l’Ajuntament de Reus però va voler destacar el fet que s’han recuperat les aportacions que havien fet algunes entitats en anys anteriors. Aquest és el cas de la Diputació de Tarragona que enguany tornarà a participar-hi amb 30.000 euros. Pel que fa a les companyies, Gaspar va explicar que novament hi haurà una presència destacada de formacions catalanes i que, tal com ja s’ha fet en els últims dos anys, dues companyies prepararan els seus nous espectacles durant els dies del Trapezi amb la idea que es puguin estrenar durant la fira de l’any vinent. «Facilitem que puguin tirar endavant un nou espectacle, i per a nosaltres és bo perquè no només volem ser exhibidors de circ sinó que volem ajudar a crear-ne», va assenyalar. A més, en aquesta edició es mantindrà la trobada entre les dues escoles de circ que hi ha a Espanya perquè puguin crear.

tracking