Diari Més

Conferència de l'alcalde

Pellicer anuncia un gran procés de participació ciutadana per crear un nou full de ruta per la ciutat

Carles Pellicer aposta per una ciutat més optimista i per aconseguir 'il·lusionar' els ciutadans en un projecte de futur comú.
L'alcalde vol aconseguir reunir comarques i localitats veïnes amb el projecte Cercle 21 per establir sinèrgies comunes.

Pellicer anuncia un gran procés de participació ciutadana per crear un nou full de ruta per la ciutat

Pellicer anuncia un gran procés de participació ciutadana per crear un nou full de ruta per la ciutatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Reus va realitzar aquest dilluns al vespre la conferència de ciutat organitzada pel Col·legi de Periodistes i que en el seu moment va quedar ajornada a causa de la tragèdia de Freginals. A la biblioteca Pere Anguera i amb una sala completament plena,

Carles Pellicer va desgranar els aspectes més rellevants de la situació actual de la capital reusenca des del seu punt de vista i també va fer la presentació de diverses propostes de futur.


Com a criteri general, i d'aquí el títol de la xerrada: 'Reus 2016: una il·lusió compartida' Pellicer va defensar la necessitat de fer una aposta per l'optimisme a l'hora d'afrontar el futur de la ciutat. Segons l'alcalde, cal reforçar la «marca més potent, la marca Reus», i que aquesta estigui basada no tan sols en el comerç, sinó també en la cultura i l'oci.


D'entrada, però, l'alcalde es va centrar a destacar la nova situació de pactes de govern al consistori, amb, segons indicava «un govern sòlid, encara en minoria però avalat per la voluntat d'obrir camí i desplegar un projecte engrescador». Per l'alcalde, després d'una «llarga travessa pel desert», des d'un punt de vista econòmic, ara l'Ajuntament «torna a tenir capacitat d'endeutar-se», tot i que afegia que no era per a «per fer volar coloms amb projectes insostenibles».
En aquest àmbit d'optimisme que va defensar l'alcalde, va anunciar dos projectes d'obertura del govern municipal. D'una banda el denominat 'Il·lusió Compartida 21', consistent en un procés de participació ciutadana que «permeti treure el màxim rendiment a la idea de govern obert, i on els joves han de tenir un paper cabdal». Aquest procés comptarà amb la participació de la Cambra de Comerç i la Universitat Rovira i Virgili.


Una altra de les propostes exposades per Pellicer va ser la de 'Cercle 21', consistent a concretar relacions amb comarques i localitats veïnes i amb les quals afrontar conjuntament els importants reptes de futur que hi ha plantejats en aquesta zona. Entre aquestes, l'alcalde va esmentar l'Aeroport, el tercer fil o l'Estació intermodal...


Carles Pellicer va finalitzar comentant la seva visió de Reus com una ciutat d'oportunitats «capaç de mirar sempre més enllà: més enllà d'ella mateixa, pensant i actuant en clau supramunicipal». Per l'alcalde, el que significa ser creatiu, «el que significa ser reusenc», és la capacitat de projectar «una imatge pròpia des del coneixement de les pròpies fortaleses i des de la identificació de les oportunitats i de les actituds.».

Les paraules destacades de la conferència de l'alcalde de Reus

Pellicer anuncia un gran procés de participació ciutadana per crear un nou full de ruta per la ciutat

Pellicer anuncia un gran procés de participació ciutadana per crear un nou full de ruta per la ciutatOlívia Molet

tracking