Diari Més

Llengua

El Centre de Normalització Lingüística comença els cursos del tercer trimestre a Reus

Les inscripcions s'inicien el 7 d’abril i ha preparat diverses accions perquè la llengua catalana arribi a tots els col·lectius que ho necessitin

El Centre de Normalització Lingüística comença els cursos del tercer trimestre a Reus

El Centre de Normalització Lingüística comença els cursos del tercer trimestre a ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les inscripcions per als cursos del tercer trimestre de l’any seran del 7 al 12 d’abril a la seu del CNL, al carrer de l’Àliga de Reus, 1 (Mas Vilanova). L’horari d’atenció és de 9 a 13.30 i de 17 a 19 h llevat del divendres dia 8, que és només és de matí.

Tot i que una part important dels alumnes seran persones que el trimestre anterior ja han fet cursos i que continuaran amb un nou nivell, el CNL ha preparat per a aquesta primavera diverses accions perquè, amb la col·laboració d’altres agents, la llengua catalana arribi a tots els col·lectius que ho necessitin.

Així, durant la primera quinzena d’abril instal·larà un punt informatiu sobre els cursos i les parelles lingüístiques al vestíbul del Centre de Lectura, entitat col·laboradora del programa Voluntariat per la llengua.

D’altra banda el dia 1 d’abril i al Centre Cívic Ponent la directora del CNL oferirà una sessió informativa adreçada a les persones del Dispositiu d’inserció laboral que impulsa l’IMFE en aquest centre cívic i al CC del Carme.

I finalment, el dimecres 6 d’abril les participants al programa Paraules de Dona de la Regidoria de Benestar Social visitaran el CNL per conèixer la seva ublicació i els serveis que ofereix com els cursos o el programa Voluntariat per la llengua, als quals es podran inscriure si així ho desitgen.

16 cursos presencials

El CNL ofereix aquest abril a Reus 16 cursos presencials, amb més de 380 places disponibles, que van des del nivell inicial fins al nivell de Suficiència 3.

Es pot consultar horaris i preus a www.cpnl.cat/reus. I també buscar al cercador el curs que interessi.

Certificats oficials i activitats complementàries

El CNL també organitza un gran nombre d’activitats culturals perquè els alumnes puguin posar en pràctica els aprenentatges, compartir experiències i ampliar els coneixements de cultura catalana.

D’altra banda, els cursos es basen ens els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Els certificats de nivell expedits pel Consorci per a la Normalització Lingüística són equivalents als certificats de la DGPL i tenen una correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

tracking