Diari Més

Mobilitat

La roda punxada d'un avió a El Prat fa desviar dos vols a l'Aeroport de Reus

Un tercer aparell va aterrar a Palma de Mallorca

Una imatge d'arxiu de l'accés a la terminal de l'Aeroport de Reus, amb alguns passatgers.

La roda punxada d'un avió a El Prat fa desviar dos vols a l'Aeroport de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La punxada d’una de les rodes d’una aeronau d’aviació executiva a l’Aeroport de Barcelona-El Prat va obligar ahir a desviar tres dels vols que tenien previst inicialment aterrar a l’equipament de la capital catalana. L’incident, que tenia lloc en plena operació retorn de les vacances de Setmana Santa, va deixar inhabilitada una de les pistes amb què compta l’aeròdrom –la 25L– cap a dos quarts de dues del migdia, segons fonts d’Aena. La situació es va mantenir durant poc menys d’una hora, el marge necessari per retirar l’aeronau afectada de la mateixa pista i durant el qual es va operar amb «pista única». En aquest interval, dos vols van consumar l’aterratge a l’Aeroport de Reus, i un de tercer va ser desviat al de Palma de Mallorca, tal com apuntaven ahir les mateixes fonts, que no podien concretar la via per la qual els passatgers dels tres avions serien traslladats fins al seu lloc de destí.

Aena informava, de la mateixa manera, que l’incident no havia provocat ferits ni danys materials o d’algun altre tipus, i que el desviament de vols no estava vinculat a l’increment en les mesures de seguretat als aeroports arran dels atemptats terroristes de Brussel·les i el nivell quatre d’alerta.

Entre dijous passat i ahir, l’Aeroport de Reus va registrar un total de 104 moviments –52 avions que aterraven i s’enlairaven– que posaven a disposició dels viatgers exactament 19.656 seients. La xifra, que deixa una mitjana de prop de 21 vols per dia, conformava l’operativa de Setmana Santa a l’aeròdrom de la capital del Baix Camp. La jornada de màxima afluència coincidia, precisament, amb el dilluns de Pasqua, ahir mateix, quan s’esperaven fins a 5.292 passatgers repartits en 14 vols d’entrada i altres 14 de sortida, segons les dades facilitades per Aena.

tracking