Diari Més

La Coronació del Senyor omple l'església de la Puríssima Sang

L'encarregada de coronar el Sant Crist ha estat la nena Cristina Huguet Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coronació del Senyor ha posat punt i final a la Setmana Santa reusenca. Un any més, l'església de la Puríssima Sang ha estat l'escenari on les nenes, protagonistes de l'acte, han coronat l'estàtua del Sant Crist representant, així, el moment de la resurrecció. La jove que ha procedit a la Coronació ha estat Cristina Huguet Torreblanca.

Molts fidels s'han acostat fins el temple a partir de les 11 del matí.A l'inici de la cerimònia, passat dos quarts de 12, els bancs estaven completament plens i alguns assistents han hagut de quedar-se drets. Les portes de l'església s'han obert, i les nenes, vestides de blanc i acompanyades per membres de la congregació i el mossèn, han entrat pel passadís principal fins als primers bancs. Acte seguit s'ha donat el tret d'inici de la missa, que en finalitzar ha donat pas a la Coronació.

Acte històric

La Coronació del Senyor és una de les cerimònies més antigues i arrelades de la Setmana Santa reusenca. L'acteva ser instituït l'any 1557, i tot i que al llarg dels anys ha patitvariacions, l'essència segueix sent la mateixa. El significat de l'acte rememora el moment de la resurreció de Jesucrist. Les nenes posen dues corones a l'estàtua: la gran, al cap del Sant Crist, i la petita, als seuspeus, representat així que ell és el Rei del món.

La Coronació del Senyor omple l'església de la Puríssima Sang

La Coronació del Senyor omple l'església de la Puríssima SangElena Pedrola

tracking