Diari Més

Mobilitat

L'Aeroport espera 52 vols i ofereix uns 19.600 seients per Setmana Santa

El dia de màxima afluència serà dilluns de Pasqua, quan l’operació retorn posarà en marxa 5.200 passatgers en 28 moviments

L'Aeroport espera 52 vols i ofereix uns 19.600 seients per Setmana Santa

L'Aeroport espera 52 vols i ofereix uns 19.600 seients per Setmana SantaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre avui i dilluns vinent 28 de març, l’Aeroport de Reus registrarà un total de 104 moviments –52 avions que aterraran i s’enlairaran– que posen a disposició dels viatgers exactament 19.656 seients. La xifra, que deixa una mitjana de prop de 21 vols per dia, conforma l’operativa de Setmana Santa a l’aeròdrom de la capital del Baix Camp. La jornada de màxima afluència coincidirà, precisament, amb el dilluns de Pasqua, quan s’esperen fins a 5.292 passatgers repartits en 14 vols d’entrada i 14 de sortida, segons les dades facilitades per Aena. Fonts de la mateixa empresa expliquen el repunt a finals del període festiu pel fet que «no tots els viatgers inicien les vacances el mateix dia però la major part d’ells sí que coincideixen en el moment de la tornada, quan aquestes s’acaben, i s’acumulen».

L’operativa de Setmana Santa arrenca avui amb 16 moviments –vuit vols– i 3.024 seients ofertats. Demà, les xifres s’incrementen a 18 moviments i seients per a 3.402 places, i són les mateixes que dissabte. L’Aeroport de Reus de acollirà diumenge 24 moviments –amb 4.536– , el segon dia de major trànsit per darrere de dilluns de Pasqua. Les mesures de seguretat arran de l’atemptat a Brussel·les no afectaran l’operativa.

Arrenca la temporada d’estiu

L’Aeroport iniciarà el properdiumenge la temporada d’estiu, sense que Aena hagi confirmat encara de forma oficial l’operativa per aquest període. En els darrers dies del mes de març, però, el nombre de vols s’ha anat incrementant de manera progressiva per a algunes de les rutes, i l’equipament també ha guanyat connexions respecte a les úniques dues que s’havien operat de amera regular en la temporada d’hivern: Londres i Eindhoven.

Amb tot, l’aeròdrom de la capital del Baix Camp comptarà enguany amb 80.231 places d’arribada més que la temporada turística anterior. Aquest increment afavorirà l’augment del turisme procedent de Rússia, Holanda, Regne Unit i Irlanda. Pel que fa a l’acord amb Coral Travel, el programa de vols des de Moscou s’ampliarà amb un tercer viatge setmanal. Sundio oferirà dos vols setmanals al juliol i a l’agost des d’Amsterdam. Ryanair incrementarà un 7% el nombre de places programades entre l’abril i l’octubre gràcies a l’ampliació de la ruta a Cork i a la recuperació de les de Liverpool, Bristol i Glasgow, que operaran de juny a setembre. Jet2.com augmenta un 50% el nombre de places ofertades. TUI UK-Ireland tindrà una nova connexió amb Knock al juliol i l’agost, mentre que TUI Rússia oferirà dos vols setmanals des de Moscou de juny a setembre. Finalment, Thomas Cook també augmentarà un 13% el nombre de places.

Menys viatgers al 2015

L’equipament va tancar el 2015 amb una reducció d’un 17% de passatgers respecte l’any anterior. En total, van registrar-se 705.067 viatgers, el que suposa una caiguda del 17,1% respecte l’any 2014 on fins a 850.492 persones van utilitzar l’aeroport de la capital del Baix Camp. Les operacions, malgrat incrementar en la recta final de l’any, també es van caure fins a les 13.533, un 15,3% menys que al 2014. Les mercaderies continuaven sota mínims i només se’n van fer deu en tot l’any.

tracking