Diari Més

Veïns

Mas Iglesias es fixa dotar el barri amb un gran graffiti cultural

L’Associació de veïns prepara el projecte en col·laboració amb la biblioteca Pere Anguera

Mas Iglesias es fixa dotar el barri amb un gran graffiti cultural

Mas Iglesias es fixa dotar el barri amb un gran graffiti culturalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns Mas Iglesias de Reus s’ha fixat entre cella i cella convertir en un gran graffitti de temàtica cultural el mur de gairebé 500 metres que delimita la via del tren just a tocar de la biblioteca Pere Anguera. L’entitat ja ha començat a treballar en aquest projecte que té un doble objectiu: millorar la imatge urbanística d’aquesta part del barri i contribuir a l’activitat cultural de la zona.

Jordi Balust, president de l’Associació de Veïns Mas Iglesias, explica que la idea és que el mural vagi a càrrec d’artistes graffiters de la ciutat que ja han actuat en altres espais, com ara, per exemple, al Mercat del Carrilet. Prèviament, es retiraran les pintades que hi ha actualment, uns treballs de neteja que es preveu que facin persones que realitzen treballs en benefici de la comunitat, és a dir, persones que han comès una falta, delicte lleu o menys greu i que duen a terme una activitat social d’utilitat pública que serveix per reparar de forma simbòlica el dany ocasionat a la societat. Hores d’ara ja s’ha plantejat aquesta proposta al departament de Justícia.

Línia temàtica

Balust comenta que la intenció és que el mural (que està ubicat a la zona que en el futur acollirà un baixador de tren) segueixi una línia temàtica, que encara s’ha de concretar, però, que pugui formar part d’un projecte educatiu que ho vinculi amb l’activitat de la biblioteca Pere Anguera. La idea, doncs, és que el graffiti faci referència a alguna qüestió sobre la qual els estudiants reusencs després puguin ampliar més coneixements a la biblioteca. Per aquest motiu, ara també es busca la implicació dels centres educatius de la zona.

El president veïnal assenyala que l’entitat està pendent de rebre l’autorització municipal per poder actuar al mur. De moment, l’associació ja ha iniciat els contactes amb els grups de graffiters de Reus, ha començat a definir les necessitats de material que serà necessari i com fer realitat el projecte. Balust expressa el seu convenciment que el mural de grans dimensions que vol l’associació serà una molt bona actuació per a la imatge del barri de Mas Iglesias, una millora que s’afegirà a d’altres que s’han aconseguit en els últims temps. Aquest és el cas de la renovació que s’ha fet del roserar Joaquima Gallisà de Rueda, amb 700 exemplars i un dels pocs roserars públics que hi ha a Catalunya, i que ha comportat la incorporació de set noves varietats.

tracking