Diari Més

Comerç

Carrefour renovarà les instal·lacions per captar nous negocis a locals buits

El centre comercial desvincula la situació de l’obertura de La Fira però prepara una reforma integral per a l’últim trimestre de 2016

Una imatge de la façana del Centre Carrefour de Reus, a l'avinguda Marià Fortuny.

Carrefour renovarà les instal·lacions per captar nous negocis a locals buitsOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Carrefour projecta un rentat de cara al centre comercial amb què compta a l’avinguda Marià Fortuny, que veurà «modernitzada» la imatge en l’últim trimestre de 2016. L’equipament que, a banda de l’hipermercat de l’empresa francesa, acull també negocis de firmes alienes relacionades amb la moda, les telecomunicacions o la cura personal, n’havia vist recentment alguns abaixar la persiana i, els darrers mesos, mantenia buits, disponibles per al lloguer, part d’aquests locals. Fonts de la filial de Carrefour que gestiona l’edifici a Reus, sota el nom de Carmila, sostenen que la situació s’integra en el procés de «renovació» previst per al centre comercial, el qual ha de servir, entenen, per atraure «més marques» i de «major qualitat» a la gran superfície. Descarten, d’altra banda, que la «reforma integral» tingui a veure amb la recent i exitosa obertura de La Fira Centre Comercial, a escassos metres del Centre Carrefour i que va superar el milió de visitants al tancament de la campanya del passat Nadal, i consideren el nou espai de compres «oferta complementària» a la que pot oferir ara Carrefour.

De fet, Carmila va ser creada al 2014 amb la finalitat principal de «modernitzar i dinamitzar» els centres comercials de Carrefour i «millorar l’experiència dels clients». Des de la filial, no detallen en què es concretaran les feines a l’equipament reusenc ni quina és la inversió econòmica exacta que comportarà la materialització d’aquest canvi d’imatge que, d’altra banda, s’està succeint a algunes de les grans superfícies que l’empresa té arreu de l’Estat, en el marc d’un «pla de renovació» que s’ha fixat finals d’any com a data objectiu per concloure. En el total dels centres estatals, la xifra que aportarà Carmila per implementar «solucions innovadores al servei de comerciants i clients» supera els 700 milions d’euros. Una part d’aquesta aportació anirà a parar, així, a la capital del Baix Camp per «guanyar valor afegit».

Aire familiar

En línies generals, les reformes que han executat fins ara Carrefour Property –l’eina immobiliària de Carrefour– i Carmila es caracteritzen per la voluntat de donar un «aire familiar» als centres comercials, un tret diferencial que també estarà present a Reus. De mitjana, a cada equipament dels ja reformulats, s’han invertit quantitats que freguen el milió d’euros. El Centre Carrefour de l’avinguda Marià Fortuny compta amb una superfície de 6.643 metres quadrats, un total de 24 mòduls de locals i prop de 1.200 places de pàrquing gratuït, segons dades de la pròpia Carmila.

Dos equipaments pròxims

Tot i la proximitat amb La Fira Centre Comercial, que obria el passat mes de novembre amb quatre plantes i 30.000 metres quadrats a la mateixa avinguda, i que també inclou un supermercat, de la marca Aldi a la seva planta baixa, fonts de Carmila insisteixen en el fet que aquesta no esdevindrà una «competència directa» que hagi motivat la reforma a l’edifici de Carrefour i que aquesta i la proposta de la gran superfície impulsada per Metrovacesa són «ofertes complementàries». La revitalització de la zona, amb tot, sí que pot servir per atraure «marques de més qualitat», tal com es proposen les remodelacions a l’equipament, que estaran enllestides abans no finalitzi aquest 2016.

tracking