Diari Més

Reivindicació

Reus se suma al toc reivindicatiu de campanes per reclamar una solució pels refugiats sirians

Els campaners de la ciutat secunden la iniciativa de La Segarra amb un repic

Dos campaners fan sonar les campanes a Reus en protesta per la situació dels refugiats sirians. Imatge del 19 de març de 2016

Síria, refugiats, Campaners de ReusCampaners de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la iniciativa de La Segarra, que va demanar amb el toc reivindicatiu de les campanes de Cervera una solució immediata pels refugiats sirians, Reus s’hi ha sumat. Sota el lema #BellsRingingforPeace –campanes sonant per la pau-, els campaners de Reus han fet sonar manualment aquest dissabte al migdia, sota la pluja, el campanar de Prioral de Reus. Simultàniament també ha repicat el campanar del barri Fortuny a càrrec de la parròquia de Sant Bernat Calbó. Amb l’acció, que ha tingut el suport de l’Ajuntament de Reus, es demana un millor tractament als refugiats. Gerard Baiget, dels Campaners de Reus, ha criticat que «la resposta d’Europa sigui aixecar barreres altes».

El toc reivindicatiu consisteix a ventar la campana més petita, de Sant Bernat o 'dels gegants', que simbolitza la veu del poble; i la més gran, la Petra Clàudia, contribueix al toc amb el seu repic perquè«és la que ha d’arribar més lluny amb el seu so».

tracking