Diari Més

Salut

La Unitat de Medicina de l'Esport del Sant Joan, acreditada amb el nivell preferent per Salut

És el nivell més alt d’acreditació i el mateix que tenen les unitats de medicina de l’esport del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i de l’Hospital Clínic de Barcelona

La Unitat de Medicina de l'Esport del Sant Joan, acreditada amb el nivell preferent pel departament de Salut

La Unitat de Medicina de l'Esport del Sant Joan, acreditada amb el nivell preferent pel departament de SalutCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unitat de Medicina de l’Esport de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha estat acreditada com a nivell 3 o preferent per la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitàries del departament de Salut. D’aquesta manera, la Unitat obté el nivell més alt d’acreditació i passa a tenir el mateix que les unitats de medicina de l’esport del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Les unitats de nivell 3 actuen com a centres de referència i compten amb el suport, via telemàtica, d’especialistes de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, estan acreditades per desenvolupar protocols de seguiment específics de la patologia derivada de la pràctica esportiva de màxim rendiment.

Recentment la Unitat de Medicina de l’Esport de l’Hospital Sant Joan s’ha dotat d’un monitor ECG-Holter NUUBO que registra ritmes cardíacs per poder monitorar cardiològicament els esportistes durant 24 hores. Permet, a diferència de l’ECG-Holter tradicional, monitorar l’esportista durant la seva pràctica habitual. A més, els propers mesos està prevista la incorporació d’un ecògraf per patologia muscular.

Centre formador i docent

Haver obtingut el nivell 3 o preferent faculta a la Unitat de Medicina de l’Esport per acollir metges residents i, per tant, formar especialistes en medicina de l’esport via MIR. Fins ara era centre de pràctiques mèdiques de l’Escola d’Especialistes de Medicina de l’Esport de Barcelona.

D’altra banda, la Unitat també podrà actuar com a centre docent de referència i, concretament, el proper 15 d’abril impartirà un curs de formació per a metges d’unitats de nivell 1 sobre la prevenció de la mort sobtada i s’espera que en l’últim trimestre de l’any realitzi un segon curs de formació sobre ecografia musculoesquelètica.

Una unitat amb 27 anys d’experiència

La Unitat de Medicina de l’Esport de l’Hospital es va crear l’any 1989 i compta amb unitats delegades a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i a l’Hospital Comarcal d’Amposta. L’objectiu de la Unitat és donar una atenció mèdica que garanteixi la seguretat i la salut en l’esport a tots el seus nivells per millorar la condició física i fer ús de l’exercici físic i la pràctica esportiva com a teràpia en aquelles patologies que ho requereixin.

Pel que fa a l’activitat assistencial, durant 2015 s’han fet més de 6.600 visites entre exàmens d’aptitud bàsics i avançats a esportistes, consultes de traumatologia de l’esport i prescripció d’exercici físic com a eina terapèutica en pacients d’altres serveis de l’Hospital.

Els professionals de la Unitat imparteixen l’assignatura de Medicina de l’Esport de la Universitat Rovira i Virgili, realitzen activitat investigadora i presenten comunicacions a congressos i articles a revistes estatals i internacionals.

tracking