Diari Més

Mobilitat

L'estació intermodal del Camp es reprendrà quan sigui sostenible

Foment confirma oficialment a la Cambra de Comerç de Reus que manté la infraestructura al seu programa d’actuacions

L'estació intermodal del Camp es reprendrà quan sigui sostenible

L'estació intermodal del Camp es reprendrà quan sigui sostenibleACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Estació Intermodal al sud de l’Aeroport de Reus en cap moment s’ha desprogramat i la seva execució «es podrà reprendrà tan aviat com la sostenibilitat econòmica i la demanda estiguin plenament garantitzades». Són paraules del Secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, que ha comunicat oficialment al president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, que l’Estació Central del Camp continua al programa d’actuacions del Ministeri de Foment.

A la carta, Gómez-Pomar també destaca que en l’anterior legislatura el Ministeri ha apostat per implantar una solució global pel Corredor Mediterrani que fos viable adaptant el calendari «a la realitat dels operadors». «Al tram Vandellòs-Tarragona, totes les obres es troben actualment en execució», remarca Gómez-Pomar.

En aquest sentit, Sanromà es va felicitar ahir per la disposició del Ministeri de Foment a l’entorn d’una infraestructura que es considera estratègica pel territori. Tot i així Sanromà va insistir que es continuarà amb la recollida de signatures a favor del Manifest per la construcció de l’Estació. Una campanya que es va iniciar fa mesos i que s’ha mantingut atenent la situació de provisionalitat del govern central i la voluntat de lliurar totes les adhesions al nou responsable de la cartera de Foment.

A hores d’ara ja s’han recollit una seixantena adhesions de municipis i entitats econòmiques del territori d’entre les que destaquen, entre d’altres, els suports dels Ajuntament de Reus, Salou, Vila-seca i Montblanc i els Consells Comarcals del Tarragonès i del Baix Camp.

El manifest conclou en la petició de tres punts. En primer lloc, que es refermi el compromís per garantir la construcció, adjudicada al 2009, amb el compromís d’iniciar les obres el 2010 i de finalitzarles el 2012. En segon lloc, també se sol·licita informació al Ministeri de Foment sobre la situació real del projecte i del seu termini d’execució. I, per últim, que es valori, si és el cas, la redefinició del projecte i la seva adaptació a la nova realitat econòmica.

La construcció de la futura estació, en terme municipal de Reus i que havia d’unir el sud de l’Aeroport amb el Corredor del Mediterrani, està actualment paralitzada, donada l’actual situació econòmica, la seva proximitat a l’estació del Camp de Tarragona i l’elevat cost del projecte: 54 milions d’euros.

L’actuació contemplava la construcció de l’edifici, les vies, les marquesines i les andanes, a més de dos aparcaments i les connexions per carretera amb la T-11 i les ciutats de Reus i Tarra-gona. En total, s’havien d’edificar 56.000 metres quadrats i es pre-veia que l’estació donés servei a un milió de persones anualment, el doble de l’Estació del Camp.

Projectada al sud de l’Aeroport, en el terme municipal de Reus i a sis quilòmetres de la capital del Baix Camp i de Tarra-gona, l’equipament es va dibuixar en l’encreuament entre l’AP-7 i la T-11.

Obra sota sospita

Una obra, que ha de garantir la intermodalitat amb l’Aeroport i els trens regionals, també sota sospita. Arran d’una denúncia d’un extreballador de Ferrovial al març de 2013, un jutjat d’Alcalá de Henares (Madrid) va obrir una investigació per presumptes suborns de la constructora a alts càrrecs d’Adif en les obres d’alguns trams de l’AVE a Catalunya, entre els quals hi hauria el projecte de l’estació intermodal de Reus.

L’empresa va denunciar a l’extreballador per estafa i falsedat, acusant-lo d’haver donat d’alta dues empreses subcontractades per serveis no prestats, carregant un import de 400.000 euros. L’extreballador, que va perdre el judici per la improcèdència del seu acomiadament, va negar al seu dia els fets.

tracking