Diari Més

Un metge que va cobrar per assessorar Traiber va declarar els diners a Hisenda

L'investigat sosté que va col·Locar al seu pare un implant de la marca en qüestió

Una reixa manté barrada l'entrada a l'antiga nau de Traiber a Reus.

Un metge que va cobrar per assessorar Traiber va declarar els diners a HisendaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un metge que va cobrar per assessorar el fabricant de pròtesis Traiber va declarar els diners a Hisenda i sosté que fins i tot va col·locar al seu pare un implant de la marca investigada pel jutjat número 3 de Reus.

Segons l’agència EFE un dels doctors investigats va declarar al jutge que cobrava de Traiber per permetre que enginyers de la marca i metges d'altres països assistissin a operacions als quiròfans de l'hospital de Sant Joan de Reus.

L'objectiu era millorar la tècnica i l'instrumental de col·locació de les pròtesis i per aquests treballs d'assessoria, que es realitzaven sense contracte, el doctor investigat rebia un xec del cap de servei de traumatologia de l'hospital de Sant Joan. Aquests diners, que segons l'investigat també rebien altres doctors amb coneixement de la direcció del centre, els declarava a Hisenda amb la corresponent retenció de l'IRPF i per això pensava que era totalment legal.

Al seu torn, el cap de servei, segons aquest doctor, redactava informes i estadístiques i per a aquestes tasques d'assessorament s'utilitzaven els quiròfans, algunes sales de l'hospital i bastantes hores, per això es cobrava.

El metge ha sostingut davant del jutge que les pròtesis de Traiber tenen el mateix marge d'error que altres marques (entre el 6 i el 9%), que ell mai va veure cap irregularitat en aquests implants i que si les hagués vist, no les hagués col·locat. Fins i tot va relatar que va col·locar una pròtesi fabricada per Traiber al seu propi pare uns anys enrere.

Aquest metge, que només va contestar les preguntes del seu advocat, Pere Lluís Huguet, i gairebé totes les del jutge, també va explicar que l'hospital de Sant Joan era el de referència per a la marca i que Traiber l'utilitzava en la seva publicitat.

El jutjat número 3 de Reus pren declaració aquests dies als 47 metges investigats de l'anomenat cas Traiber, que implica seixanta persones entre personal sanitari i de l'empresa afectada per una alerta sanitària des de finals del 2014. El jutge investiga si els metges van rebre comissions a canvi de col·locar pròtesis de maluc, genoll i columna d'aquesta marca, fins i tot sabent que estaven caducades o en mal estat. També investiga si dos regidors de l'anterior equip de govern de Reus, també presidit per Carles Pellicer (CiU), van pressionar el cap de traumatologia de l'hospital de Sant Joan perquè tornés a comprar a Traiber.

Aquest cas és la peça separada número quatre de la instrucció del cas Innova, centrat en la corrupció comesa, presumptament, en el si del grup d'empreses municipals de Reus Innova i que acumula 110 investigats en més de tres anys.

tracking