Diari Més

Empresa

Redessa augmenta l'ocupació i suma més d'un centenar d'empreses

Al llarg de l’any passat, als diferents complexos empresarials que gestiona la societat es van tramitar 25 baixes i 32 altes

Redessa augmenta l'ocupació i suma més d'un centenar d'empreses

Redessa augmenta l'ocupació i suma més d'un centenar d'empresesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleugera tendència a l’alça del sector viverista. Els diferents complexos d’oficines que gestiona la societat municipal Redessa van veure augmentada l’ocupació en un 2% durant l’any passat. Segons el balanç anual, es van tramitar 25 baixes i es van gestionar 32 altes.

En aquest sentit, els motius que al·leguen les companyies quan abandonen el viver són, entre altres, la voluntat d’acostar-se al seu públic per créixer i a través d’un local comercial a peu de carrer, així com la preferència a comprar envers el lloguer o el tancament de l’empresa.

Actualment, segons confirmen fonts de la societat, hi ha 112 empreses instal·lades als diferents complexos de Redessa, on hi treballen gairebé un miler de treballadors.

En total, Redessa gestiona uns 26.000 metres quadrats d’oficines: 10.000 al complex Redessa 1 – Camí de Valls–, 9.600 a l’edifici CEPID –Tecnoparc– i 6.500 a Tecnoredessa –a l’edifici de la Fira de Reus–. Així, al complex viverista de Redessa 1 van seguir durant l’any passat les 33 empreses que hi ha instal·lades, tot i que va augmentar els metres quadrats ocupats un 2%, passant de 3.165 a 3.233 metres quadrats.

Per la seva banda, Tecnoredessa va sumar 3 nous espais llogats, augmentant l’ocupació del 79 al 83%.

Paral·lelament, la societat municipal també gestiona gairebé 38.000 metres quadrats d’espai industrial: 7.765 metres quadrats a Redessa 2 –al Polígon AgroReus– i uns 30.000 a Redessa 3 –al Polígon Mas Batlle–. Precisament, el complex de naus del Polígon AgroReus va passar l’any passat del 66 al 72% d’ocupació.

Assessoraments

Més enllà del lloguer de naus i oficines, Redessa, a través del Servei d’Assessorament, va aconsellar l’any passat 454 persones, també en una lleugera tendència a l’alça.

A més, durant l’any passat des de Redessa es van tramitar 40 sol·licituds de subvencions, 8 convenis i es va elaborar i publicar 1 base de subvencions. Pel que fa a les subvencions, dels 40 emprenedors de Reus que les van sol·licitar, 34 van ser favorables per un import de 60.200 euros.

En el marc de les activitats que s’impulsen des de la societat municipal, al llarg de l’any es van organitzar una vintena de jornades especialitzades, que van comptar amb la participació de 893 persones, 3 networkings tutoritzats i organitzats pels tècnics de en els què van participar 32 empreses i 9 tallers de «Llavor emprenedora», adreçats a estudiants d’ESO i batxillerat i per donar a conèixer diferents temes relacionats amb la creació d’una empresa.

Acceleradora

En aquest sentit, Redessa acull l’Acceleradora d’Empreses Start-Up Catalonia, l’única a la demarcació. Aquest programa per a accelerar empreses amb algun component innovador d’entre 1 i 5 anys de vida va atendre l’any passat 14 empreses que van participar en el seu Pla Embarca. Redessa es va implicar en el projecte i amb les empreses instal·lades en els seus vivers assumint el cost que han de pagar les empreses per a formar-ne part, que és de 600 euros.

Per últim, el servei Reempresa va tramitar 128 visites i, durant l’any passat, es van aconseguir 51 empreses cedents i 60 reemprenedors interessats, assolint 7 casos d’èxit.

tracking