Diari Més

telecomunicacions

L'Ajuntament percebrà 125 euros per cada punt de la xarxa wifi ciutadana

L’adjudicatària del servei abonarà un cànon anual per l’ús de l’espai i basarà els ingressos en publicitat

L'Ajuntament percebrà 125 euros per cada punt de la xarxa wifi ciutadana

L'Ajuntament percebrà 125 euros per cada punt de la xarxa wifi ciutadanaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa adjudicatària del servei de xarxa wifi ciutadana que Reus impulsa en el marc del seu projecte Smart City pagarà, anualment, un cànon de 125 euros a l’Ajuntament per cadascun dels equips que s’instal·lin –en total, en seran onze, ubicats a edificis municipals– per fer viable l’accés a internet. El desplegament del sistema queda en mans de la mercantil Telnet Sistemas 2008 SL, un cop resolt el concurs públic obert a finals del passat setembre. Segons concreta l’informe tècnic de la licitació, aquesta xarxa, que anirà de la mà d’un portal d’entrada alimentat amb informació municipal, se sustentarà mitjançant la incorporació de «publicitat autoritzada» i la possibilitat de «tiquets de navegació gratuïta».

Quan un usuari connecti amb la xarxa wifi ciutadana, se li mostrarà per defecte aquest portal web orientat a a promoció de la ciutat, que serà responsiu, plenament accessible i, almenys, s’oferirà en sis idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany i rus. El plec de clàusules detalla que «el 50%» de l’espai estarà ocupat per «informació d’origen municipal» que el propi Ajuntament proporcionarà. Aquí es podran trobar novetats relatives a activitats culturals, turístiques, esportives i de serveis públics d’interès general i de Smart City. Per la seva banda, els continguts publicitaris, «estaran relacionats amb la pròpia activitat econòmica local» i els establiments. A més, s’instal·larà una «pantalla informativa» a la confluència del carrer Llovera amb el Monterols.

Recollir dades dels usuaris

L’Ajuntament rebrà, per part de l’empresa que gestionarà la xarxa wifi, la data i l’hora d’accés de cada usuari, la ubicació geolocalitzada i la informació accedida.Les dades hauran de ser «accessibles en temps real i mensualment» per tal que el consistori pugui tenir «estadístiques de consum d’aquest portal similars a les que proporciona Google Analytics».

Accés gratuït

La xarxa wifi permetrà l’accés gratuït a Internet, però amb limitació d’ample de banda. El servei no tindrà cap cost per l’Ajuntament, ja que la despesa d’instal·lació i explotació de la xarxa anirà a càrrec de l’adjudicatària. Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, afirmava en el moment d’anunciar l’obertura del concurs per adjudicar la xarxa que aquesta «s’emmarca en el projecte Reus Smart City en l’àmbit de promoció de ciutat, amb la idea de crear una xarxa d’accés a internet sense fils des d’on promocionar Reus, amb informació de ciutat sobre agenda d’activitats, oferta comercial, turística, de restauració».

Es col·locaran onze punts

El plec de condicions ja preveia, de fet, que qui se’n fes càrrec hauria d’abonar un cànon d’almenys 120 euros per cada dispositiu instal·lat. En una primera fase, es col·locaran onze punts que donaran servei wifi a la zona del centre de la ciutat, l’entorn del Carrilet i l’estació d’autobusos. L’àmbit de cobertura s’ha definit tenint en compte l’objectiu de promoció de ciutat que té el servei. El servei s’ampliarà en futures fases. La previsió és que connectar-s’hi sigui possible «durant el primer semestre d’aquest 2016».

tracking