Diari Més

Sanitat

El sindicat Metges de Catalunya guanya les eleccions al Sant Joan

Les votacions configuren un nou panorama, amb set forces representades al Comitè d’Empresa

Hospital de Sant Joan de Reus

Hospital de Sant Joan de ReusAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou panorama sindical a l’Hospital Sant Joan de Reus. Les eleccions per escollir els nous representants dels més de 1.200 treballadors del centre configuren un Comitè d’Empresa fragmentat i amb 7 sindicats representats, dels 7 que hi optaven.

El sindicat UGT perd la primera posició respecte els darrers comicis, al 2010, i CSI-F entra amb força, només per darrere del sindicat Metges de Catalunya (MC), que va obtenir la primera posició.

Dimarts, al llarg de tot el dia, estaven en joc els 23 delegats sindicals que conformen el Comitè d’Empresa del Sant Joan. Pel que fa al Col·legi de Tècnics i Administratius –d’on sortien 22 dels 23–, Metges de Catalunya va obtenir 166 vots, que representen 5 delegats sindicals. CSI-F va irrompre amb 141 vots i 4 delegats, seguit de SATSE (90), CGT (88) i UGT (87), tots tres amb 3 delegats cadascun. USAE va obtenir 72 vots i CCOO 66, aconseguint 2 delegats sindicals totes dues formacions. Dels 1.191 treballadors censats, es van emetre 718 vots, dels quals 702 van ser vàlids.

En referència al Col·legi d’Especialistes i no qualificats, d’on sortia 1 representant, USAE va obtenir 22 vots i l’únic delegat sindical en joc. CSI-F va obtenir 13 vots i UGT cap. De 63 treballadors censats, en van votar 38, tot i que 3 vots es van invalidar.

El nou Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Joan es constituirà la setmana vinent. Encara amb els càrrecs per nomenar, el que ja està clar és que el fins ara president, Jordi Roig (UGT), no repetirà.

«S’ha optat per un canvi. Potser hem pagat la crisi», valora Roig, sobre els resultats electorals del sindicat que representa. «El nou Comitè d’Empresa queda diversificat. Ha entrat un nou sindicat, per tant, n’hi haurà 7. Crec que és un Comitè molt fragmentat. Tots els sindicats han obtingut entre 2 i 5 delegats. Intueixo que serà més difícil governar», reflexiona el fins ara president del Comitè d’Empresa sobre els resultats electorals.

Un nou òrgan de representació dels treballadors que encara el seu mandat amb diversos reptes sobre la taula. Un dels principals serà la negociació del nou conveni col·lectiu, que s’ha d’aprovar l’any 2017. Els representants dels treballadors també hauran de lluitar pels nivells de carreres professionals i per noves adscripcions al sistema d’incentivació.

Un altres dels cavalls de batalla serà reduir el nivell de personal eventual del centre hospitalari i aconseguir més contractes fixos.

tracking