Diari Més

Mémora obrirà un nou tanatori després de l'estiu al Tecnoparc

La implantació del principal grup funerari a l’Estat espanyol a Reus comportarà també la contractació de més treballadors

Mémora obrirà un nou tanatori després de l'estiu al Tecnoparc

Mémora obrirà un nou tanatori després de l'estiu al Tecnoparc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus obrirà un segon tanatori en els propers mesos. Mémora, el principal grup funerari a l’Estat espanyol, estrenarà les instal·lacions després de l’estiu, en un equipament al Tecnoparc. Així ho confirmen fonts de l’empresa, que la setmana passada ja va obtenir la llicència d’obres. Els treballs s’iniciaran en els propers dies i s’allargaran uns cinc mesos. El tanatori comptarà amb sales de vetlla, un oratori, espais d’atenció a les famílies i oficines. L’obertura d’aquest nou equipament comportarà també la contractació de més treballadors.

«Hem apostat per Reus. Els ciutadans tindran la possibilitat d’escollir», assegura el gerent del grup empresarial a Tarragona, José Antonio Álvarez, remarcant que en aquests mesos s’està treballant per la implementació de la marca. Tot i que ja fa anys que l’empresa opera a la ciutat, l’aposta de Mémora per la capital del Baix Camp es va materialitzar el passat mes de setembre amb l’obertura d’una oficina fent xamfrà amb l’avinguda President Macià i el carrer Sol i Ortega, a tocar de l’actual tanatori municipal, gestionat per Serveis Funeraris Reus i Baix Camp però d’ús públic.

A l’espera, precisament, de l’obertura del tanatori, Mémora lloga les sales de vetlla a la societat municipal, havent de pagar uns 1.000 euros cada cop.

Tenint en compte que el preu mitjà del servei bàsic gira entorn els 3.000 euros, Mémora aposta per la qualitat del servei. «Volem garantir el millor servei per acompanyar el dol de la família», remarca Álvarez. Entre altres serveis, la companyia facilita un assistent de sala, que acompanya a la família en tot moment durant la vetlla i música en directe, en una assistència coordinada pel Departament de Protocol.

«Està funcionant molt bé», conclou Álvarez. Actualment, Mémora realitza una quinzena de serveis al mes.

L’arribada d’aquest grup empresarial ha capgirat el sector a la capital del Baix Camp, fins ara copat per la funerària municipal. En aquest sentit, tot i que el mercat funerari està liberalitzat des de fa anys, encara hi ha molts municipis amb una sola funerària. Un sector que va veure com, al 2012, el govern espanyol els va apujar l’IVA del 8 al 21%, en una mesura que va encarir els serveis funeraris entre 200 i 500 euros. Fonts coneixedores d’aquest àmbit asseguren que, si es rebaixés, es podrien ajustar els preus actuals.

Implantació al Camp

En aquest context, l’objectiu de Mémora és la instauració al territori, on actualment ocupa 17 treballadors. «La voluntat és una implantació plena al Camp de Tarragona a mig i llarg termini», assegura el gerent a la demarcació.

Actualment, el Grup Mémora explota, a través d’una concessió, el tanatori de Cambrils. També té la concessió a Vila-seca i Salou i compta amb instal·lacions a Montblanc, a més de gestionar sales de vetlla a les Borges del Camp i Santa Coloma de Queralt. Una aposta pel territori a la què ara se suma la capital del Baix Camp, on des de fa anys també gestiona la retirada de difunts en diferents centres sanitaris.

La facturació anual de Mémora, en plena expansió i també líder a Portugal, supera els 150 milions d’euros. El grup empresarial està present a més d’una vintena de províncies, prestant anualment més de 40.000 serveis.

tracking