Diari Més

Judicial

El TSJC reforçarà el jutjat que investiga el cas Innova a partir de l'abril

Fins ara compartia un magistrat de suport amb el jutjat núm 4, però la investigació de la macrocausa fa necessària la seva dedicació exclusiva

El TSJC reforçarà el jutjat que investiga el cas Innova a partir de l'abril

El TSJC reforçarà el jutjat que investiga el cas Innova a partir de l'abrilCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’instrucció número 3, que porta la investigació del cas Innova, augmentarà el reforç que té a partir del mes d’abril. El nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús M. Barrientos, va anunciar-ho ahir després de la reunió que la Sala de Govern del TSJC va tenir amb els representants de l’àmbit judicial de Tarragona. Fins ara, aquest jutjat compartia el magistrat de suport amb el número 4, però la investigació de la macrocausa ha fet necessària aquesta reorganització. El canvi deixarà el jutjat número 4 sense reforços, tot i que Barrientos va comentar que, si la Sala de Govern té recursos, també els destinarà a aquest últim. Fent referència al jutjat d’instrucció núm 4, el president de l’Audiència de Tarragona, Javier Hernández, apuntava que «no es tracta d’oblidar un òrgan sinó d’apagar una situació més aguda».

Els dos jutges van destacar els recursos que la Sala de Govern del TSJC destinen a Tarragona. I és que, dels 17 jutges de reforç que el tribunal té, 10 d’ells estan destinats a jutjats de la província de Tarragona. En aquesta línia, Hernández afirmava que «s’ha fet una inversió molt gran dins dels límits de la nostra competència». Malgrat aquests esforços, van mostrar-se plenament conscients de les deficiències existents en l’administració de la justícia a les comarques tarragonines.

«Congestió insuportable»

El president del TSJC va qualificar la situació que viuen alguns jutjats de «congestió insuportable». Concretament, el magistrat va fer referència als jutjats de primera instància de Reus, que reben 1.169 assumptes a l’any, quan la xifra òptima és de 789, cosa que suposa un 45% més d’entrades. Barrientos també va subratllar la situació dels jutjats de família, mercantil i social de Tarragona. Si bé tots ja estan reforçats, continuen sent «una prioritat» a l’hora de destinar-hi recursos per tal de millorar el seu funcionament. Jesús M. Barrientos afegia que, des de la Sala de Govern, ja s’ha demanat la creació d’un nou jutjat de família a Tarragona però donat que «la seva creació s’intueix llunyana», aportaran un nou reforç.

Mancances al Vendrell

«Situació preocupant». Així va descriure Barrientos les problemàtiques del funcionament de la nova oficina judicial del Vendrell, qui continuava dient que «no està sent tan efectiva com s’esperava, però s’està intentant corregir els defectes». En el cas vendrellenc, el jutjat número 1, que investiga el cas Torredembarra, ja compta amb un reforç i el president del TSJC va remarcar el compromís per «facilitar el desenvolupament de les causes amb més dificultat».

Ciutat judicial

Els magistrats van fer també una valoració sobre l’estat del projecte de la Ciutat Judicial de Tarragona. Jesús M. Barrientos va manifestar «certa desesperança» per la situació d’encallament i va afegir que una de les reivindicacions sistemàtiques que tots els col·lectius amb qui s’havia reunit li havien derivat, era la dispersió de les seus. El president de la va assegurar que «es farien pesats» per aconseguir avenços en el projecte.

tracking