Diari Més

Promoció

Una bona mossegada a la Cabra i al 3d9f dels Xiquets Reus

La Pastisseria Huguet presenta les noves mones de xocolata per aquesta Setmana Santa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els reusencs podran tastar enguany el memorable 3 de 9 amb folre dels Xiquets de Reus i la esbojarrada Cabra de Reus. Són les dues noves creacions que la Pastisseria Huguet proposa per aquesta Setmana Santa. Aquestes noves mones de xocolata van ser presentades ahir la tarda amb la presència dels protagonistes i de desenes de curiosos, que es van quedar sorpresos per les apostes d’enguany, que se sumen a l’ampli ventall de mones que la família de la Fuente-Huguet ha elaborat entorn al seguici festiu i a símbols representatius de la capital del Baix Camp.

«Hi ha hagut més d’una pinya. Fins que no vam trobar com caçar els tres xiquets, vam fer llenya algun dia», confessava ahir la tarda el mestre pastisser Ramón de la Fuente, davant d’una de les seves noves obres. D’uns 50 centímetres, a base de tres tipus de xocolata i amb el toc casteller i la inconfusible camisa avellana. Així es presenta la mona més castellera, de la què, de moment, s’han fet 50 models i que costarà 45 euros. «Entre que comencem a amotllar, pot costar entre 30 minuts i 45 minuts», comentava ahir de la Fuente sobre el procés d’elaboració.

La colla castellera de la capital del Baix Camp no es va voler perdre l’acte i va oferir als presents un pilar, fotografiat també per diversos veïns, que no van dubtar en seguir-ho des dels balcons.

35 anys de la Cabra

Uns curiosos que també van poder veure en directe l’encesa de la Cabra, a la què també li podran donar una mossegada aquesta Pasqua. Coincidint amb el 35è aniversari de la bèstia, la Pastisseria Huguet ha elaborat una creació de xocolata negra amb una base que recorda la plaça Mercadal, dos diables i la Cabra. Costarà 38 euros.

Tot i que ja es va presentar diumenge passat, ahir una altra de les protagonistes va ser la rèplica de xocolata de l’església de Sant Joan, la més elaborada i que també costarà 45 euros.

«La més laboriosa és l’església, però potser com a treball i feina, els castellers. Amb la cabra, quan trobes els punts d’ancoratge, ja ho tens solucionat», explicava ahir el mestre pastisser sobre el procés d’elaboració.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, no es van voler perdre tampoc l’acte.

Pellicer va felicitar la família per una col·lecció que va creixent i fins i tot els va proposar de muntar una exposició per mostrar les peces creades en els darrers anys. «El que no sabem es quan duraran», va confessar entre rialles el batlle reusenc.

Model que s’exporta

A partir d’enguany, les creacions de la Pastisseria Huguet s’exporten i es comercialitzaran més enllà de la capital del Baix Camp. I és que el 3d9f de xocolata es convertirà amb un producte oficial de la marca Castells, de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Canviant el color de la camisa, les colles se la podran sentir seva.

A més, amb la compra de la figura de xocolata, a més de promocionar el fet casteller, s’hi col·laborarà econòmicament, ja que s’hi destinaran una part dels beneficis.

tracking