Diari Més

Política

Reus rebaixa les retribucions per assistir als consells d'administració

Els consellers de Reus Serveis Municipals cobraran 250 euros per sessió, un 35% menys que en el primer mandat de Pellicer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els regidors de l’Ajuntament de Reus s’estan estrenyent el cinturó. Govern i oposició estan aprovant aquests dies una reducció de les seves retribucions. Si dilluns es va anunciar una rebaixa generalitzada entorn al 10% dels sous dels regidors de govern, en els darrers dies també s’està aprovant al si de les diferents empreses municipals una reducció de les dietes per assistir als consells d’administració.

Així, els consellers de Reus Serveis Municipals (RSM) –l’antiga Innova– cobraran 250 euros bruts per sessió, un 35% menys que en el primer mandat de Pellicer, que al juny del 2011 va fixar en 384,62 euros la quantitat a percebre per assistir als consells d’administració de les diferents societats municipals –300 en alguns casos.

La mesura va passar la setmana passada pel consell de la societat, que havia tombat una primera proposta a l’inici del mandat, i serà ratificada divendres per la Junta General Extraordinària –formada per la totalitat de regidors– convocada abans del Ple.

Cal tenir en compte que, amb el nou mandat i el pacte de govern signat fa uns dies, 9 regidors de govern cobren una retribució fixa, renunciant a les dietes dels consells d’administració de les empreses. Per la seva banda, els regidors de l’oposició no tenen una quantitat fixa assignada, sinó que cobren a través de les assistències als diferents consells. L’alcalde, Carles Pellicer, i la primera tinent d’alcalde, Montserrat Vilella, també cobren dietes, després de renunciar al sou de l’Ajuntament, en accedir als càrrecs de senador i diputada al Parlament, respectivament.

Divendres també es ratificarà la retribució que els consellers de Redessa i Reus Mobilitat i Serveis –depenents de RSM– percebran per sessió: 200 euros bruts.

En aquest context, Pellicer va fer públic dilluns quant costarà el nou govern de la ciutat: més de 600.000 euros. A partir d’aquesta setmana, els regidors de govern percebran, de mitjana, 64.344,45 euros, un 10% menys que en l’inici del mandat –amb 7 regidors–, en un estalvi que representa uns 40.000 euros. Des de fa uns dies, el govern està format pels 7 regidors de CiU, els 2 d’Ara Reus i els 2 d’ERC.

Precisament, Pellicer va signar dilluns els nous decrets de reorganització del cartipàs municipal. El batlle reusenc deixarà de gestionar les dues regidories que tenia atribuïdes i se centrarà en les tasques de coordinació política i seguiment. Així, la regidoria de Seguretat tornarà a estar encapçalada per Joaquim Enrech, també regidor d’Hisenda, i la de Participació Ciutadana per Montserrat Flores, que liderarà la nova àrea de Participació, Ciutadania i Transparència.

Nou codi ètic

Paral·lelament, la sessió plenària prevista per divendres al matí també votarà un nou codi ètic i de conducta dels càrrecs públics i el personal eventual i directius de l’Ajuntament de Reus, que va passar per la Comissió de Transparència de dilluns, amb unes pautes marcades per la nova Llei de Transparència.

Actualment, el consistori reusenc dóna suport als principis del Codi de Bon Govern de la Federació Espanyola de Municipis de Províncies (FEMP).

La regulació dels centres de culte, al Ple El Ple de l’Ajuntament de Reus votarà divendres l’aprovació provisional de la regulació urbanística dels centres de culte, després de l’aprovació inicial, el passat mes de juliol, de la modificació puntual de la Revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Reus referent a les normes urbanístiques aplicables a l’ús religiós i de centres de culte.La normativa elimina l’ús religiós a les zones de ciutat jardí i cases en renglera, limita la superfície i el nombre d’ocupants per la implantació de nous centres de culte en àrees urbanes i obliga a tramitar un Pla Especial Urbanístic en cas que la instal·lació aculli més de 200 persones.

tracking