Diari Més

Els porcs vietnamites de Cunit encara busquen adoptants

L'Ajuntament busca persones que es facin càrrec dels 29 porcs vietnamites que van rescatar d'un cenre on patien maltractament animal

Imatge dels porcs vietnamites trobats a Cunit.

Porcs vietnamites busquen padrinsfaada.org

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Cunit busca amb urgència famílies que adoptin algun dels 29 porcs vietnamites que ha cuidat durant diversos mesos, negant-se a sacrificar-los, després de rescatar-los d'un centre on patien maltractament animal.

La Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha informat avui en un comunicat de la situació d'aquests 29 porcs vietnamites, que van ser trobats en una finca privada de Cunit a final d'agost passat, en greu estat d'abandonament i en perill de mort.

Agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil de Valls van acudir a la citada finca, alertats per la policia local de Cunit, on van trobar els porcs, i van prendre declaració en qualitat d'investigat a un home de 64 anys per la comissió d'un delicte de maltractament animal.

L'ajuntament de Cunit va contactar llavors amb FAADA per demanar assessorament sobre com gestionar el cas i per a la reubicació dels animals, ja que en trobar-se en un terreny privat necessitaven ser traslladats.

Encara que l'oficina de la Generalitat corresponent va suggerir a l'ajuntament que sacrifiqués els animals, el consistori s'hi va negar i ha assumit les despeses d'alimentació, sanejament i esterilització dels porcs des de l'estiu passat, segons FAADA.

La primera actuació que es va realitzar amb els animals va ser identificar-los mitjançant microxip, després se'ls va fer una analítica per comprovar el seu estat de salut i es va esterilitzar els exemplars mascles.

Més tard, es va procedir a esterilitzar les 17 femelles, una operació en la qual van col·laborar les empreses Vets & Wildlife, que es va encarregar de la captura, preanestèsia i trasllat; l'Endoscòpia Veterinària Mòbil, que va realitzar les laparoscòpies, i la Clínica Veterinària Prat de Cunit, que va cedir el seu local per atendre els animals.

Ara, els porcs vietnamites necessiten una llar definitiva, pel que FAADA ha fet una crida a persones que disposin d'un terreny o un jardí ampli i que vulguin fer-se càrrec d'un o més animals, que solen arribar a una mida gran.

tracking