Diari Més

L'Ajuntament treu a subhasta un paquet d'obres a Segur de Calafell per valor de 2,66 MEUR

El paquet contempla dues grans actuacions: el pla de voreres i la creació del centre cívic i biblioteca

El pla de voreres preveu actuar a 65 carrers, on es faran 304 actuacions de reparació, reconstrucció o fins i tot nova construcció.

L'Ajuntament treu a subhasta un paquet d'obres a Segur de Calafell per valor de 2,66 MEURAjuntament de Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Calafell ha tret a subhasta un paquet d’obres a Segur de Calafell per valor de 2.661.657,1717 euros. Aquest paquet d’obres inclou dues grans actuacions: el pla de voreres, que farà més de 300 treballs de reparació o nova construcció; i el centre cívic i biblioteca, que es crearà a un dels edificis del Port de Segur. L’alcalde, Ramon Ferré, ha destacat que «Segur mereix un esforç especial, perquè pateix una precarietat històrica: tant material als carrers i espais públics, com de llocs on fer vida social i cultural».

El pla de voreres

L’Ajuntament destina 1.929.514,17 euros al pla de voreres. El projecte preveu actuar a 65 carrers, on es faran 304 actuacions de reparació, reconstrucció o fins i tot nova construcció. Es realitzaran especialment a la part alta i central del nucli, en la franja que va des de la carretera fins a l’autopista, i entre l’avinguda de França i el límit amb el terme municipal de Cunit. En aquestes dues zones és on hi ha la més gran concentració de desperfectes i de manca de manteniment.

Els treballs s’han dividit en dues parts, que també constitueixen dos lots en la contractació: una, per import de 1.031.513,26 euros, i l’altra, de 898.000,90 euros. La riera de la Casa Nova farà de límit entre els dos sectors. El primer lot inclourà els carrers situats a la dreta del torrent, mirant de mar a muntanya, mentre que el segon, inclourà els carrers de l’esquerra. El primer sector té un termini màxim d’execució de sis mesos i el segon de quatre.

L’Ajuntament no descarta fer més endavant un segon pla de voreres per continuar donant solució a aquest problema a la resta del nucli.

El centre cívic del Port

Per altra banda, es treu a licitació l’adequació de l’edifici G del recinte del Port amb un pressupost de 732.143 euros. Es preveu fer-hi un nou centre cívic, que inclourà un biblioteca i comptarà amb 1.500 metres quadrats. L’edifici pertany als locals del Port que l’Ajuntament va adquirir fa alguns anys i que encara no tenien ús. El termini d’execució de les obres és de sis mesos.

Ferré exposa que «aquest nou equipament donarà vida a un espai molt desaprofitat i, de vegades, desèrtic» i afegeix que «disposar d’uns equipaments que fomentaran la cohesió social, sobretot entre la gent més jove, en fa una inversió encara més valuosa».

El centre cívic i biblioteca es crearà a un dels edificis del Port de Segur.

L'Ajuntament treu a subhasta un paquet d'obres a Segur de Calafell per valor de 2,66 MEURAjuntament de Calafell

tracking