Diari Més

Mil habitatges de Calafell ja tenen fibra òptica i fins a 3.000 en tindran abans d'acabar l'any

Es preveu que abans de l’estiu vinent estigui disponible per a 12.000 domicilis, prop de la meitat dels que hi ha al municipi

L'operador centra els seus esforços en les zones amb gruix d'habitatges plurifamiliars per tal de poder connectar el màxim nombre possible d'usuaris

Mil habitatges de Calafell ja tenen fibra òptica i fins a 3.000 en tindran abans d'acabar l'anyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’operador de telecomunicacions Orange ja pot oferir el servei de fibra òptica a 1.000 habitatges del municipi. A més, fins a 3.000 habitatges podran gaudir d’aquest servei abans que acabi l’any. Així ho ha confirmat l’operador en una reunió convocada per l’Ajuntament per aclarir el calendari d’implantació de fibra òptica, davant el retard acumulat i la inquietud de ciutadans i empreses. També s’ha informat que l’estiu de l’any vinent el cable ja estarà disponible per a uns 12.000 habitatges, prop de la meitat dels que hi ha al municipi.

Actualment i en els propers mesos, l’operador centrarà els seus esforços en les zones amb gruix d’habitatges plurifamiliars per tal de poder connectar el màxim nombre possible d’usuaris. Segons l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, «Orange ens ha dit que estan treballant a Segur Platja, l’Estany, Mas Mel platja, el nucli de la Platja, tota la zona del Poble i la zona central del Vilarenc i la Sínia».

Ferré ha afegit que «on hi ha més dificul ítat és a les zones d’habitatges unifamiliars, perquè l’estesa de la xarxa no és ni per façana ni per canalització. Caldrà anar a un sistema de pals, que complica molt els tràmits administratius. Per això, en aquest cas on es pot garantir encara un calendari».

tracking