Diari Més

Cultura

Els museus tarragonins i ebrencs es coordinaran per col·laborar i aprofitar recursos

El Vendrell ha estat l'escenari de la constitució de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre

Els responsables dels museus de Tarragona i les Terres de l'Ebre que han constituït la XarxaTerritorial

Els museus tarragonins i ebrencs es coordinaran per col·laborar i aprofitar recursosAjuntament del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest divendres s’ha constituït la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre en un acte celebrat al Museu Pau Casals, del Vendrell i que ha estat presidit pel conseller de Cultura, Lluís Puig.

El ‘Pla de Museus de Catalunya. Estratègia 2030’ estableix que les xarxes territorials de museus són l’estructura del Sistema de Museus de Catalunya per canalitzar el suport als museus i equipaments patrimonials bàsics vinculats, a nivell de proximitat.

La xarxa és d’adhesió voluntària i actualment hi estan presents: el Museu d’Alcover, Museu de les Terres de l'Ebre, Museu d'Història de Cambrils, Fundació Apel·les Fenosa, Museu Deu, Museu Pau Casals, Museu de la Vida Rural, Museu Comarcal de la Conca de Barberà, Museu Salvador Vilaseca, Museu Diocesà de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu de Tortosa i Museu de Valls.

Per a l’any 2018, la xarxa ha previst un pressupost de 135.000 euros per a la seva funció cooperativa i de 85.000 euros per a la funció de foment, a través de subvencions.

Alcaldes i tècnics amb el conseller de Cultura després de formalitzar-se la creació de la Xarxa Territorial de Museus.

Els museus tarragonins i ebrencs es coordinaran per col·laborar i aprofitar recursosGeneralitat de Catalunya

tracking