Diari Més

Sorpresa per l'arribada de furgonetes amb desenes d'agents de la Nacional

La trentena d’efectius es van registrar ahir al voltant de les tres de la tarda a l’hotel Gaudí de Reus, on estan allotjats

Els vehicles policials estacionats al pati de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil.

Desenes d'agents de la Policia Nacional arriben a Reus aquest dimartsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de desenes d’efectius de la Policia Nacional a Reus just l’endemà de la Diada va provocar ahir a primera hora de la tarda una gran sorpresa i expectació a la ciutat. Segons fonts de l’hotel Gaudí un grup format per gairebé una quarantena d’agents, alguns uniformats i altres de paisà, van arribar ahir al voltant de les tres de la tarda per registrar-se en aquest establiment, on estan allotjats.

La presència inusual de vuit furgonetes del cos policial i de desenes d’agents al centre de la ciutat va ser captada per alguns veïns, que seguida van fer circular per les xarxes socials fotografies i vídeos d’aquest desplegament. En elles es podia veure els agents ataviats amb armes de foc llargues al voltant dels vehicles, i també com aquests transitaven en línia pels carrers de la capital del Baix Camp. Finalment, les furgonetes van fer cap a la caserna de la Guàrdia Civil, situada al Passeig Mata. Veïns dels edificis del voltant –l’antiga Casa dels Mestres de Reus i la residència per a la gent gran van enregistrar imatges de l’entrada i l’estacionament dels vehicles.

La notícia del desplegament va provocar un gran nombre de reaccions de persones a les xarxes que vinculaven el desplegament amb el referèndum convocat per l’1 d’octubre. Entre aquestes la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, que ho va considerar part de «l’estratègia de la por».

«No ho he vist mai en 40 anys»

Una veïna de l’Antiga Casa dels Mestres va afirmar que aquest desplegament de la Policia Nacional a la caserna és un fet sense precedents. «Fa 40 anys que visc aquí, i no havia vist mai una cosa així», va manifestar, preguntant-se pel motiu. Per la seva banda, residents de la caserna van assegurar que és un fet habitual, i van lamentar sentir-se «aclaparats» per l’atenció mediàtica.

Sense explicacions oficials

El Diari Més va estar des de primera hora de la tarda intentant contactar amb fonts del Ministeri de l’Interior, de la Policia Nacional i de les Subdelegacions del Govern a Barcelona i a Tarragona per conèixer els motius d’aquest desplegament d’efectius, sense obtenir cap resposta abans del tancament d’aquesta edició.

Rebombori a les xarxes socials

Diverses persones que es van trobar amb els vehicles circulant pel centre de la ciutat han penjat fotografies a les xarxes socials, mostrant la sorpresa i, fins i tot, «indignació», davant l'elevat nombre d'efectius.

Els vehicles policials estacionats al pati de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil.

Desenes d'agents de la Policia Nacional arriben a Reus aquest dimartsRomà Rofes

Els vehicles policials estacionats al pati de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil.

Desenes d'agents de la Policia Nacional arriben a Reus aquest dimartsTwitter - @ricarrufat

tracking