Diari Més

Societat

Demanen que el bus torni a arribar a la zona del Sanatori del Vendrell

Els veïns han presentat una instància i destaquen que la zona es troba allunyada dels serveis bàsics

Un autocar aturat a la parada d'autobusos del Vendrell.

Demanen que el bus torni a arribar a la zona del Sanatori del VendrellAUTOBUSOS BCN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del Sanatori del Vendrell, al límit amb Calafell, han decidit dir prou a la «inexistència de transport públic» a la zona. La marquesina hi és, però fa dos anys que cap autobús hi para. «De sobte, un dia l’autocar va deixar de venir i no hem rebut mai cap explicació», diu una veïna de la zona, l’Elena Olavide.

Davant els problemes de mobilitat que això comporta, l’Associació Agrupació Veïnal Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs ha presentat, aquesta mateixa setmana, una instància a l’Ajuntament del Vendrell, en la qual es demana al consistori que es restableixi el servei «per tal de donar una mobilitat apropiada i digna».

«Als veïns d’aquesta zona ens resulta impossible fer una comunicació normal amb les altres zones del municipi tan importants com són les escoles Els Secallets i Pla de Mar, Coma-ruga Centre, on està el Centre d’Atenció Primària, l’hospital o el mateix centre del Vendrell», s’especifica en el text. I és que la zona del Sanatori es troba just al costat de Calafell, a uns sis quilòmetres del centre del Vendrell i, aproximadament, a quatre del Centre d’Atenció Primària (CAP) més proper, el de Coma-ruga.

Així, la gran distància amb alguns dels serveis bàsics del municipi i la manca de transport públic fa que alguns veïns de la zona es vegin molt limitats quant a mobilitat.

«Estem totalment aïllats», destaca Olavide, veïna que no disposa de cotxe particular, «així que em veig obligada a demanar favors o a agafar un taxi cada vegada que he de sortir de la zona per tal de fer gestions, mentre que abans agafava l’autobús», afegeix. Aquesta veïna explica que anys enrere feia parada a la marquesina de la zona l’autocar de la línia que a dia d’avui encara passa per Sant Salvador i Coma-ruga, «però va deixar de venir i, ara, tan sols passa l’autocar escolar que, és clar, és només per estudiants».

Buscant una solució

Des de l’Ajuntament del Vendrell, el regidor de Transport, Kenneth Martínez, explica que la inexistència de transport urbà a la zona del Sanatori es deu al conveni signat l’any 2015 amb el Departament de Territori, en el qual, a partir d’un estudi, es va apostar per «un servei més eficient». «Això, malauradament, ha fet que zones del municipi, no només el Sanatori, pateixin una manca de mobilitat», admet Martínez que, alhora, destaca que a dia d’avui ja s’està treballant per intentar trobar una solució a aquesta situació. De fet, justament dijous, el regidor tenia una reunió amb els veïns de la zona del Sanatori.

tracking