Diari Més

Solidaritat

Cunit acollirà la tretzena edició del festival de música solidari Sam Sam

La programació inclou concerts de l'argentina Sara Hebe, dels tarragonins Cultrum i de D'Callaos, entre d'altres

D'Callaos és un dels grups que participaran al festival solidari.

Cunit acollirà la tretzena edició del festival de música solidari Sam SamD'Callaos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cunit acull, els dies 1 i 2 de setembre, la tretzena edició del festival de música solidari Sam Sam Festival, un esdeveniment sociocultural organitzat per l'Associació Reacció Cultural, formada per alumnat del Grau en Educació Social de la UdL, i la recaptació del qual anirà destinadaa una escola del barri Sam Sam III de Dakar.

Amb l'objectiu desensibilitzar la població per potenciar l'educació en països en vies de desenvolupament, el festival arriba a Cunit després de nou edicions a Terrassa i tres més a Lleida. El festival tindrà lloc just a la vora de l'estació de Renfe de Cunit, a peu de platja. La programació inclou concerts de l'argentina Sara Hebe, dels tarragonins Cultrum i de D'Callaos, entre d'altres.

El festival donarà el tret de sortida el divendres amb La Banda d'en Pere Botero. Aquesta banda de percussió de Salt oferirà un espectacle vibrant i enèrgic amb ritmes d'influències llatines i africanes. I la festa continuarà amb DS&Master Dog, Sara Hebe, cantant argentina que està de gira per Espanya, Rapsusklei i Cultrum. Dissabte, en la sessió de migdia, s’oferirà un vermut amb una proposta musical formada pel músic senegalès Alu Spear, Solo & Compañía i De la Carmela. I la traca final del festival serà dissabte nit amb Tympanum, La Séptima Trastada, D’Callaos, Lokito Lopongo i Sherpa.

Aquest festival té com a principal objectiu recaptar fons solidaris per a l'escola que coordina Ferran Sans al barri Sam Sam III de Dakar. L'octubre de 1990, Ferran Sans, mestre de l'escola Joan XXIII de Terrassa, va marxar al Senegal a oferir la seva ajuda. S'instal·là al barri de Sam Sam III, situat a la perifèria de la ciutat de Dakar. Aquest barri és humil i els seus habitants tenen una infinitat de necessitats bàsiques a cobrir. Amics d'en Ferran i Reacció Cultural realitzen accions culturals i educatives a la ciutat de Terrassa, Lleida i per primer cop a Cunit, per tal de difondre el projecte de Ferran i recaptar donatius solidaris que ajudin a finançar-lo.

El projecte de l’Escola Kalasans, dirigit per en Ferran Sans, promou l'alfabetització dels membres d'aquesta comunitat en la seva llengua materna, l’ensenyament i l’estimulació de la promoció cultural, sanitària i econòmica per al progrés del barri i la ciutat. Es prioritza l'educació d'infants i dones al barri de Sam Sam, el finançament de microprojectes per fomentar el desenvolupament individual mitjançant microcrèdits generadors d'autonomia econòmica domèstica i l’autogestió i producció cooperativista per a sortir de la pobresa.

tracking