Diari Més

Municipal

La Policia Local del Vendrell denuncia la manca de reforç després dels atemptats

L'Ajuntament respon que es van prendre mesures i els sindicats policials continuen desmentint el consistori

Algunes de les barreres de protecció instal·lades al municipi.

La Policia Local del Vendrell denuncia la manca de reforç després dels atemptatsAjuntament del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants sindicals de la Policia Local del Vendrell –SPPM-CAT, SPC i UGT– han denunciat públicament la manca de reforç al municipi després dels atemptats a Barcelona i Cambrils. Asseguren, de fet, que durant el cap de setmana «ni tan sols s’ha cobert el patrullatge mínim establert d’un dia ordinari». Segons els sindicats, el mateix divendres –l’endemà dels atacs– ni el mercat setmanal ni el de dissabte a Coma-ruga, així com tampoc la Rambla, les zones de bars restaurants, terrasses, ni el passeig marítim no van tenir cap increment de la presència policial.

Carles Urpi, portaveu sindical d’SPPM-CAT, afirma que «una dotzena d’agents es van oferir per posar-se en servei en conèixer l’atemptat a Barcelona». «Se’ls va donar les gràcies, però no van tenir cap ordre específica», diu. Des dels sindicats s’assegura que van ser els mateixos agents que feien el servei ordinari els que van prendre la decisió de blindar algunes zones sensibles. «La patrulla que vigila el mercat va decidir que podia aparcar el vehicle de manera que impedís el pas a la resta, com a mesura preventiva, però ho van fer per voluntat pròpia», afirma Urpi. Tanmateix, explica que les barreres de protecció –new jersey– es van instal·lar en algun carrer a partir del dimarts, quatre dies després.

Tot plegat ha estat negat per l’Ajuntament del Vendrell a través d’un comunicat en què assegura que es va mantenir contacte amb la resta de cossos policials des del primer moment i que es va reforçar la presència policial al passeig Marítim (8 efectius al matí i 14 a la tarda, quan els serveis ordinaris suposen sis per cada torn), es va reforçar el comandament al torn de tarda durant el cap setmana i es van mantenir els serveis ordinaris a la resta del municipi. El consistori assegura que es van prendre les mesures de seguretat passiva adients, seguint les instruccions de Mossos (carrers de Víctor Català i de Santiago Rusiñol i el tram de la zona del Riuet del passeig Marítim.

Els sindicats, però, continuen desmentint el comunicat oficial de l’Ajuntament. Reafirmen que les tanques de formigó es van començar a posar el dimarts i que els efectius a què fa referència el consistori «són els ordinaris a hora punta el cap de setmana sumant els interins que cobreixen el servei d’informació i top manta i els vigilants de seguretat privada, cap d’ells té armes i, per tant, tampoc capacitat per donar resposta a segons quines situacions». Els sindicats de la Policia Local del Vendrell, a més, afirmen que el gruix dels efectius de Mossos d’Esquadra es van desplaçar cap a Barcelona i van deixar «espais a cobrir amb les Policies Locals».

tracking