Diari Més

Veïns del Vendrell es queixen per la proximitat d'una zona de caça

Senten els trets del caçadors a prop dels seus habitatges a Coma-ruga, Sant Salvador i El Romaní

Imatge d'arxiu d'una zona de caça on proliferen els conills.

Veïns del Vendrell es queixen per la proximitat d'una zona de caçaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obertura del període de caça, el passat diumenge, ha tornat a desfermar les queixes entre els veïns dels barris de Coma-ruga, Sant Salvador i la urbanització El Romaní del Vendrell. En el triangle d’espai rural format entre els tres nuclis on es concentren els habitatges dels veïns es permet la caça i, aquest cap de setmana, els aficionats a aquesta pràctica van començar l’activitat de bon matí.

«El problema és que, a les set del matí, ja es comencen a escoltar els trets d’escopeta, només els caps de setmana. Estan a poca distància de les cases i tot és legal, no incompleixen cap normativa, tenen autorització per fer-ho, però els caps de setmana comencen molt aviat i estan fins a les deu del matí disparant», assegura Carlos de la Torre, un veí de Sant Salvador.

De la Torre es fa ressò de les queixes que, cada any, es repeteixen entre els veïns de la zona, els quals no poden gaudir del temps de descans durant el cap de setmana. D’altra banda, «en aquest espai hi ha diversos camins i la via verda senyalitzada i, si vas en bicicleta o passejant, és fàcil veure els caçadors ajupits entre les vinyes esperant la presa».

Aquest veí de Sant Salvador afirma que la presència de caçadors provoca certa preocupació entre els veïns. «La gent no treu el gos a passejar per aquesta zona por que confonguin l’animal amb un conill». Altres, senzillament, ni es passegen per la zona per la perillositat que pot comportar fer-ho en un espai on està permesa la pràctica de la caça.

tracking