Diari Més

L'Arboç aposta per una Festa Major lliure d'agressions sexistes

El consistori ha engegat una campanya de sensibilització contra aquest tipus d’agressions i el consum irresponsable d’alcohol

Amb la campanya, el consistori vol prevenir les actituds sexistes.

L'Arboç aposta per una Festa Major lliure d'agressions sexistesAjuntament de l'Arboç

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gaudir d’una Festa Major lliure d’agressions sexistes i en la qual regni la bona convivència i les relacions respectuoses i igualitàries. Aquest és l’objectiu de l’Ajuntament de l’Arboç, que ha posat en marxa una campanya per prevenir les actituds sexistes i alertar sobre les conseqüències del consum excessiu d’alcohol. El consistori ha editat dos cartells informatius que es compartiran a través de les xarxes socials durant el període festiu.

Per una banda, amb el lema de #noésno, la iniciativa vol prevenir les conductes sexistes en l’oci del poble, especialment en contextos festius i nocturns. L’objectiu és actuar sobre els abusos sexuals de baixa intensitat i prevenir l’assetjament davant pràctiques sexistes, com els comentaris sexuals incòmodes, tocaments no consentits o la insistència davant d’una negativa. En cas de trobar-se en una situació d’aquest tipus, el consistori informa que el servei d’atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona les 24 hores de tots els dies de l’any.

Per altra banda, l’Ajuntament també inicia una campanya sobre el consum responsable de begudes alcohòliques. Per això ha elaborat un cartell informatiu amb recomanacions per a la Festa Major sobre el consum d’alcohol. La campanya promou una conducta responsable i entre altres consells destaquen no agafar el cotxe si s’ha begut alcohol i evitar que els amics condueixin si no estan en condicions de fer-ho.

L'Ajuntament ha editat un cartell amb consells per un consum d'alcohol responsable.

L'Arboç aposta per una Festa Major lliure d'agressions sexistesAjuntament de l'Arboç

tracking