Diari Més

Calafell enderrocarà la major part de gosseres del municipi per no complir la normativa

Els serveis tècnics del consistori, en un inventari realitzat, han localitzat sis gosseres al terme municipal

L'Ajuntament esperarà a que el propietari d'una gossera retiri els animals abans de fer-ho.

La gossera il·legal de Calafell rep un ultimàtum i denuncien una segonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Calafell ha localitzat un total de sis gosseres al municipi en l’inventari realitzat pels serveis tècnics. Segons ha anunciat el consistori, la majoria d’aquestes gosseres s’haurà d’enderrocar per no complir normativa urbanística o ambiental, mentre que la resta s’haurà de regularitzar.

En una reunió amb les entitats veïnals i animalistes, el govern municipal ha informat de l’inventari i de les mesures que adoptarà. El govern ha remarcat que utilitzarà la legalitat urbanística i ambiental com a eina més eficaç a l’abast de l’Ajuntament per posar fi a les situacions reiteradament denuncies en els darreres temps. Per altra banda, el consistori també ha informat que es podrien tancar gosseres per incomplir la legislació de protecció d’animals, però que aquesta mesura és competència de la Generalitat. També hi ha diverses denúncies administratives i penals en curs.

L’Ajuntament també ha reiterat en aquesta trobada que s’assegurarà que els animals estan ben tractats a les gosseres que continuïn en funcionament. En concret, es faran visites i controls sorpresa freqüents per comprovar que els gossos estan sans i en bones condicions, amb aliments i aigua suficients.

El govern municipal també ha anunciat a les entitats que anirà més enllà amb projectes i iniciatives en pro dels animals al municipi. En concret, ha indicat que el centre d’acollida d’animals que es construirà al municipi serà realitat l’any vinent.

tracking