Diari Més

Societat

L'última desena d'animals de la gossera de Calafell es reubicarà dissabte

El segon recinte denunciat no es pot legalitzar i haurà de ser desmantellat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena d’animals encara habiten la gossera il·legal denunciada al terme municipal de Calafell, ubicada en un camí paral·lel a la carretera TV-2126. El termini fixat per l’Ajuntament perquè les instal·lacions quedessin totalment desmantellades va finalitzar dissabte passat, 22 de juliol, però aquesta setmana encara hi queden gossos, tal com denunciava dimecres una veïna. «Han retirat alguns animals, però encara en queden, i tots ells desnodrits», apuntava.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, dijous admetia que una desena de gossos del total de 25 encara resten a les instal·lacions, que van ser denunciades dies enrere després que es produís la indignació veïnal en fer-se públiques les imatges d’un gos mort enmig de gàbies on hi havia més gossos, tots ells amb unes condicions molt precàries.

El batlle, però, destaca que més de la meitat de gossos ja han estat traslladats a unes noves instal·lacions, ubicades en una antiga quadra de l’interior de la comarca del Baix Penedès, i que demà s’acabarà de fer la reubicació. «L’operació s’ha allargat una setmana més del previst, però des del consistori hem fet seguiment i hem establert amb el propietari aquest dissabte com a últim dia», assegura l’alcalde Ramon Ferré.

Desmantellament de la segona

Pel que fa la segona gossera de Calafell, denunciada pel Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona), haurà de ser desmantellada, segons explicava dijous l’alcalde del municipi. En aquest cas, el recinte, situat al camí del Mas de l’Espasa, no consta inscrita al registre de nuclis zoològics de Catalunya, no disposa de llibres de registre ni de llicència ambiental per exercir l’activitat. Ramon Ferré explica que s’està a l’espera de l’informe de la Generalitat, però que les instal·lacions i els gossos que hi viuen estan en bones condicions. «El problema és que la gossera no es pot legalitzar perquè el recinte es troba en sòl rústic, i aquest tipus de qualificació no permet aquesta activitat», puntualitza Ferré.

El desmantellament es farà públic en un parell de setmanes, quan l’Ajuntament disposi d’un informe de les vuit gosseres que es troben al terme municipal i en el qual es revisaran les condicions de totes les instal·lacions i la possibilitat de legalitzar-les. Si detecta algun incompliment legal, el consistori obrirà un expedient per tancar les instal·lacions i desmantellar l’activitat.

Alguns dels animals, dimecres a la gossera il·legal de Calafell del camí paral·lel a la TV-2126.

L'última desena d'animals de la gossera de Calafell es reubicarà dissabteCedida

tracking