Diari Més

Salvem la platja del Francàs recull més de 700 signatures en deu dies

La Direccció de Costes comunica als representants veïnals que s’està fent un estudi per esbrinar les causes de la regressió

La guingueta de platja de El Francàs, un dels punts de recollida de signatures de la campanya.

Salvem la platja de El Francàs recull més de 700 signatures en deu diesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 700 signatures en només deu dies. Aquesta és la resposta que han obtingut alguns dels veïns i empresaris del barri d’El Francàs del Vendrell en la campanya de recollida de firmes que van encetar el passat dia 11 per demanar solucions a les administracions públiques per tal d’evitar la constant regressió de sorra que pateix la platja i que ha fet que s’hagi reposat sorra més de dues vegades aquest any.

El director de Costes de Tarragona, Alfons Fors, va comunicar ahir als representants del moviment veïnal que ha encetat la campanya que s’està duent a terme un estudi sobre els corrents marins a la zona i les causes de la pèrdua de sorra a la platja del Francàs. Ho feia en el marc d’una reunió a la Subdelegació del Govern a Tarragona. En la trobada, José María Garcia, director del càmping El Francàs i president de l’associació Millorem El Francàs, i Bàrbara Peris, propietària de la guingueta de platja i una de les cares visibles de les queixes veïnals, van exposar les seves inquietuds dels usuaris de la platja afectada així com dels empresaris de l’entorn.

Després de la reunió, Peris mostrava la seva satisfacció i lamentava la manca d’ajut rebuda per part del Govern del Vendrell. A la reunió d’ahir, però, hi va assistir el regidor del PP a l’oposició del Vendrell, Jero Merino, l’únic que –segons els veïns– es va acostar a la zona després de la segona regressió de sorra que va patir la platja, el 26 de juny.

Costes va reposar sorra abans de la Setmana Santa a la platja del Francàs i, poc després, un temporal s’engolia bona part de les tones abocades. El Vendrell obria la temporada de platges i la d’El Francàs ho feia amb un gran i perillós esglaó entre la sorra i el mar que evidenciava que, novament, la força del mar guanyava el pols. Costes hi tornava a abocar sorra però encara ha hagut d’intervenir més vegades posteriorment.

tracking