Diari Més

Mobilització

Impulsen una recollida de firmes per salvar la platja del Francàs

Els empresaris de l’entorn, veïns i turistes demanen que es prenguin les mesures necessàries per evitar-ne la degradació

Dijous la platja va tornar a patir un nou episodi de regressió de sorra. Dissabte, es va reposar de forma natural, però va deixar un gran esglaó. Imatge de diumenge.

Impulsen una recollida de firmes per salvar la platja del FrancàsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del barri marítim del Francàs (el Vendrell) i els empresaris que treballen al voltant de la platja volen que es prenguin mesures per evitar la degradació de la seva platja. Després de diversos episodis de regressió de sorra, que no s’han aconseguit frenar amb la reposició de sorra que ha fet el Servei de Costes fins a dues vegades aquest any, demanen solucions definitives.

L’única guingueta de platja d’aquesta zona, Xiringbarby’s, ha començat una recollida de signatures entre els veïns i turistes usuaris del Francàs.

«Davant la petició de les firmes, la gent està encantada. Ni dubten, ni pregunten, reconeixen que és necessari», explica Bàrbara Peris, propietària de la guingueta. I és que l’estat que presenta la platja parla per si sol. Dijous passat, des de la guingueta de platja assistien atònits a la pèrdua de sorra que es produïa gairebé per minuts per la força del mar. Les onades tornaven a engolir-se bona part de les tones abocades i quedava al descobert, novament, un gran esglaó que només uns dies abans –el passat 29 de juny–, les màquines del Servei Provincial de Costes havien rebaixat.

Des de la guingueta de platja, el Càmping Francàs, un supermercat de la zona i el Bar Oliva, han encetat la recollida de signatures en uns formularis en el qual es destaca que «el turisme de sol i platja és el principal motor econòmic del nostre municipi i l’actual estat de la platja impedeix el seu normal desenvolupament, tot oferint una imatge molt negativa i descuidada tant del Vendrell com de la Costa Daurada».

La campanya de recollida de signatures té com a objectiu aconseguir que «s’actuï de forma adient per salvar entre tots aquesta platja privilegiada que no podem perdre». La Xarxa Vendrellenc, d’altra banda, col·laborarà en la mateixa.

Regeneració natural

Després de la pèrdua de sorra del passat dijous i divendres, dissabte, el canvi de marea va afavorir la platja del Francàs que va començar a recuperar part de la sorra de forma natural, però va quedar l’esglaó. «Dilluns van visitar-la els tècnics de Costes i ens van dir que amb la lluna minvant, la sorra es reposarà sola, però hauran de venir a rebaixar l’esvoranc», afegeix Peris.

tracking