Diari Més

Successos

Desarticulat un grup criminal que produïa tabac de contraban a Llorenç del Penedès

S'han detingut setze persones, a més d'intervenir 10.500 quilos de fulla i picadura de tabac i 230.000 paquets en les naus registrades a Llorenç del Penedès i Vilanova i la Geltrú

Imatge de fulla i picadura de tabac intervinguda en una nau industrial de Llorenç del Penedès.

Desarticulat un grup criminal que produïa tabac de contraban a Llorenç del PenedèsGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desmantellat, en el marc de la operació Rigola, un grup criminal dedicat a la producció i el contraban de tabac. En concret s’han detingut un total de setze persones: deu espanyols, cinc ucraïnesos i un marroquí. La banda produïa el tabac en una nau industrial de Llorenç del Penedès, on realitzava l’assecament, la picadura i la barreja de la fulla de tabac. També operava en una altra nau a Vilanova i la Geltrú, on s’elaboraven les cigarretes. La policia ha intervingut 10.500 quilos de fulla i picadura de tabac i 230.000 paquets de marques Winston i Marble, a més de 10 sacs de fem de cavall i maquinària de producció de cigarretes, diverses eines i quatre vehicles. El grup es sospitós de barrejar les fulles de tabac amb fems de cavall.

La investigació es va iniciar entorn una organització criminal a la qual la Guàrdia Civil ja havia intervingut dos contenidors procedents del sud-est asiàtic transportant tabac de contraban de diverses marques comercials, ja que es van detectar nexes comuns entre ambdues bandes.

Els agents van identificar la persona que hi havia darrere els contenidors intervinguts i van descobrir la relació que mantenia amb altres persones que podien formar part de l’organització. A principis de març, la Guàrdia Civil va intervenir un camió amb tabac de contraban de la marca Marble i Winston i va detenir una persona. La destinació del camió era una nau ubicada a Vila-nova i la Geltrú. Es van intervenir 230.000 paquets de tabac valorats en 1.046 euros.

Per altra banda, també van descobrir una nau situada a Llorenç del Penedès, on el grup criminal havia instal·lat la cadena primària de producció de tabac. D’aquesta manera, l’espai comptava amb la maquinària necessària per realitzar l’assecament, la picadura i la barreja de fulla del tabac. Els agents van constatar l’arribada a aquesta nau d’un altre camió, de matrícula polonesa, que va descarregar 100 caixes de cartró de grans dimensions a l’interior de la nau.

La Guàrdia Civil va detenir 15 persones i va registrar les dues naus industrials. A la de Llorenç es van intervenir 105 caixes de cartró amb 10.500 quilos de fulla i picadura de tabac. A més hi van descobrir deu sacs de fem de cavall, que se sospita que s'utilitzaven per barrejar-lo amb el tabac. A la de Vilanova es va intervenir material utilitzat per l’elaboració de cigarretes i paquets de tabac. Els beneficis que el material intervingut suposaria pel grup criminal oscil·len entre els tres i els quatre milions d’euros.

Els detinguts i el material intervingut ha quedat a disposició del Jutjat número 7 del Vendrell.

El grup criminal comptava amb tota la maquinària necessària per produir el tabac i elaborar les cigarretes.

Desarticulat un grup criminal que produïa tabac de contraban a Llorenç del PenedèsGuàrdia Civil

A la nau de Llorenç es van intervenir 105 caixes de cartró amb 10.500 quilos de fulla i picadura de tabac.

Desarticulat un grup criminal que produïa tabac de contraban a Llorenç del PenedèsGuàrdia Civil

tracking