Diari Més

Policial

Nova operació contra la distribució d'imatges d'abusos sexuals infantils que esquitxa a Tarragona

La Guàrdia Civil ha detingut 27 persones a tot l'Estat, una d'elles al Vendrell, per compartir imatges d'abusos a menors de curta edat

Imatge d'un dels escorcolls realitzats per la Guàrdia Civil.

Nova operació contra la distribució d'imatges d'abusos sexuals infantils que esquitxa a TarragonaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut 27 persones en gairebé una vintena de províncies espanyoles, entre elles a Tarragona, Barcelona i Girona, per possessió i distribució d'arxius amb continguts d'abusos sexuals a menors de curta edat a internet i a través d'una coneguda aplicació mòbil de missatgeria.

En l'anomenada Operació Clara han estat intervinguts 22.534 arxius explícits d'abusos sexuals a menors, entre ells vídeos i fotografies en els quals es reprodueixen abusos sexuals a menors, des de nadons fins a nens i nenes de 14 anys, segons que ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

Han estat realitzats 24 registres, 22 en domicilis i 2 en empreses, i han estat intervinguts 10 ordinadors portàtils, 41 discos durs, 18 memòries USB, 79 DVD, 2 telèfons mòbils i 2 targetes SIM.

Després d'analitzar el material, van ser localitzats 22.534 arxius de contingut pedòfil i s'ha acreditat la participació dels detinguts en la tinença i distribució a través d'internet.

L'Operació es va iniciar a l'agost del 2015, quan agents de la Policia Local de San Roque (Cadis), després de trobar una bossa que contenia quatre discos de DVD amb diversos arxius de vídeo de contingut pedòfil, ho va posar en coneixement de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Algesires.

Els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació van detectar els usuaris d'aquestes xarxes que s'encarregaven de compartir i distribuir els arxius i els van localitzar a les províncies de Cadis, Huelva, Màlaga, Granada, Almeria, Múrcia, Alacant, València, Castelló, Tarragona, Barcelona, Girona, Saragossa, Madrid, Salamanca, Palència, La Corunya i Las Palmas de Gran Canaria. A Tarragona hi ha una persona detinguda, veïna de la localitat del Vendrell.

Un dels detinguts usava dos telèfons mòbils exclusivament per a l'intercanvi i distribució d'arxius de contingut pedòfil a través de l'aplicació de missatgeria, amb suposades xarxes internacionals de pedofília.

Aquesta informació ja ha estat canalitzada a través de la Unitat de Cooperació Internacional de la Guàrdia Civil amb la finalitat d'identificar i detenir als suposats autors en els seus països.

L'operació ha estat dirigida pel Jutjat Mixt número 2 de Sant Roque (Cadis) i portada a terme per l'EMUME de l'àrea de Delictes contra les Persones de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Algesires (Cadis).

L'operació ha permés de la detenció de 27 pesones implicades.

Nova operació contra la distribució d'imatges d'abusos sexuals infantils que esquitxa a TarragonaGuàrdia Civil

tracking